Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
  Filters
  Γλώσσα
  Αναζήτηση
  RSS

  Ιστολόγιο

  0 Το Πολύτιμο Κρυστάλλινο Υγρό

   Η Σημασία των Φίλτρων Πόσιμου Νερού

   Το πόσιμο νερό αποτελεί έναν απαραίτητο πόρο για την επιβίωση και την υγεία μας. Ωστόσο, η ποιότητα του πόσιμου νερού δεν είναι πάντα δεδομένη και αναγκαία μπορεί να είναι η χρήση φίλτρων πόσιμου νερού για την εξάλειψη ανεπιθύμητων ουσιών και τη βελτίωση της γεύσης και της ποιότητας του νερού που καταναλώνουμε. Τα φίλτρα νερού έχουν εξεταστεί για πάρα πολλές και διαφορετικές παραμέτρους ώστε να μας διασφαλίσουν την καλύτερη ποιότητα νερού. Σε αυτό το post, θα εξετάσουμε τη σημασία των φίλτρων πόσιμου νερού, τα διάφορα είδη φίλτρων που υπάρχουν και τα οφέλη της χρήσης τους.

   Η Σημασία της Φίλτρανσης του Πόσιμου Νερού

   Προστασία της Υγείας: Το πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση, αλλά πρέπει να είναι ασφαλές. Ορισμένες πηγές ύδατος μπορεί να περιέχουν μικροοργανισμούς όπως βακτηρίδια και ιούς που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Τα φίλτρα πόσιμου νερού αφαιρούν αυτούς τους μικροοργανισμούς, διασφαλίζοντας ότι το νερό που καταναλώνουμε είναι απόλυτα ασφαλές.

   Αφαίρεση Χημικών και Ρύπων: Το νερό μπορεί να περιέχει χημικές ουσίες όπως χλώριο και χλωροφόρμιο, φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες. Τα φίλτρα πόσιμου νερού, όπως τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, αφαιρούν αυτές τις ουσίες, βελτιώνοντας την ποιότητα του νερού και προστατεύοντας την υγεία μας.

                                                         

  Βελτίωση της Γεύσης: Το χλώριο και άλλες ουσίες μπορούν να προσδώσουν μια δυσάρεστη γεύση στο νερό. Η χρήση φίλτρων μπορεί να αφαιρέσει αυτές τις ουσίες, καθιστώντας το νερό πιο δροσερό και απολαυστικό στην κατανάλωση.

                                                          

  Τα Διάφορα Είδη Φίλτρων Πόσιμου Νερού

  Τα φίλτρα νερού διαχωρίζονται σε κατηγορίες όπως φίλτρα άνω και κάτω πάγκου και σε φίλτρα βρύσης. Η απόφαση της σωστής επιλογής έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού.

  Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου αποτελούν μια εξαιρετική λύση για το φιλτράρισμα και την ποιότητα του νερού και είναι ιδανικά για κουζίνες με περιορισμένο χώρο πάνω στον πάγκο.

  Τρεις είναι οι τρόποι τοποθέτησης για τα φίλτρα κάτω πάγκου:

  i)             Μπαταρία κουζίνας τρίοδη (3 παροχών).

  ii)            Με ανεξάρτητο βρυσάκι

  iii)           Χωρίς βρυσάκι, απευθείας στην κρύα παροχή

                                                                

  Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι ιδανικά για οικιακή χρήση, υδροδοτούνται απευθείας από τη βρύση και προσαρμόζονται πολύ εύκολα στις οικιακές μπαταρίες. Σε συνδυασμό με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα μειώνει το χλώριο καθώς και όλα τα σωματίδια , λάσπη, άμμο, σκουριά που μπορεί να κυκλοφορούν στις σωληνώσεις.

                                                                              

  Τέλος, τα φίλτρα βρύσης προσαρμόζονται επίσης εύκολα και αποτελεί ένα πλήρες σύστημα φίλτρανσης νερού οικιακής χρήσης. Παρεμβαίνει στο τελευταίο στάδιο ροής δίνοντας νερό απαλλαγμένο από δυσάρεστη γεύση και σωματίδια.

                                                                               

  Φίλτρα Αντίστροφης Όσμωσης (RO): Τα φίλτρα RO χρησιμοποιούν μια μεμβράνη για να αφαιρέσουν σχεδόν όλες τις ουσίες που βρίσκονται στο νερό, συμπεριλαμβανομένων των αλάτων, των βαρέων μετάλλων, των ιών και των βακτηριδίων.

                                                                   

  Φίλτρα Ενεργού Άνθρακα: Αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούν ενεργό άνθρακα για την αφαίρεση χημικών ουσιών, φυτοφαρμάκων, χλωρίου και οργανικών ρύπων. Αυτό βελτιώνει τη γεύση και την ποιότητα του νερού.

                                                                       

  Φίλτρα UV: Τα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας χρησιμοποιούν ακτινοβολία UV για να αποστειρώσουν το νερό, εξουδετερώνοντας βακτηρίδια και ιούς. Αυτό το είδος φίλτρου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποστείρωση του νερού.

                                                                         

  Τα Οφέλη της Χρήσης Φίλτρων Πόσιμου Νερού

  Πέρα από τη βελτίωση της γεύσης και την αφαίρεση των περιττών ουσιών υπάρχουν και άλλα οφέλη όπως:

  Προστασία του Περιβάλλοντος: Η χρήση φίλτρων μειώνει την ανάγκη για την αγορά πλαστικών μπουκαλιών νερού, μειώνοντας την ποσότητα πλαστικών αποβλήτων. Αυτό συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των αποβλήτων πλαστικού.

  Εξοικονόμηση Χρημάτων: Αντί να αγοράζετε μπουκάλια νερού, η χρήση φίλτρων πόσιμου νερού μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στο μακροπρόθεσμο, καθώς το κόστος της αγοράς και απόρριψης μπουκαλιών νερού μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.

  Αυξημένη Ασφάλεια Σε Καταστάσεις Κρίσης: Σε περιπτώσεις κρίσης όπως φυσικές καταστροφές ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ένα φίλτρο πόσιμου νερού μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό όταν οι πηγές ύδατος είναι διαταραγμένες.

  Συνοψίζοντας, η χρήση φίλτρων πόσιμου νερού δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα για την προστασία της υγείας μας, αλλά και μια συνειδητή επιλογή που έχει θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού, το περιβάλλον και τα οικονομικά μας. Εάν ανησυχείτε για την ποιότητα του πόσιμου νερού σας, εξετάστε την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου φίλτρου στο σπίτι σας για ασφαλές και καθαρό νερό σε κάθε σταγόνα.

   

  0 Γεννήτριες Ηλεκτρικές & Βενζίνης

     Οι γεννήτριες είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από διάφορες πηγές ενέργειας. Είναι απαραίτητες σε πολλές καταστάσεις, από καταστρώματα εργοταξίων και νοσοκομεία μέχρι οικιακή χρήση κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος. Εδώ είναι μερικές πρόσθετες πληροφορίες για γεννήτριες:

   

   

  Τύποι Γεννητριών: Υπάρχουν διάφοροι τύποι γεννητριών, συμπεριλαμβανομένων των βενζίνης, πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του αερίου LPG (υγραερίου), του ηλιακού και του αιολικού.

  Ισχύς Γεννητριών: Οι γεννήτριες κυμαίνονται σε μεγέθη και ισχύ, από μικρές φορητές μερικών κιλών μέχρι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που μπορούν να παράγουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες κιλοβάτ από ηλεκτρική ενέργεια.

  Αυτόματη Εκκίνηση: Ορισμένες γεννήτριες έχουν δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης, προκειμένου να ανταποκριθούν αυτόματα σε διακοπές ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης.

  Φορτίο και Χρόνος Λειτουργίας: Η ικανότητα φόρτισης μιας γεννήτριας και ο χρόνος λειτουργίας της εξαρτώνται από την ισχύ της και τη χωρητικότητα του καυσίμου που χρησιμοποιεί.

  Συντήρηση: Οι γεννήτριες απαιτούν τακτική συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των φίλτρων, της αλλαγής λαδιού και των ανταλλακτικών.

  Ηχομόνωση: Οι γεννήτριες μπορεί να παράγουν έντονο θόρυβο, επομένως, η ηχομόνωση είναι σημαντική για μειωμένη ενόχληση.

  Σημασία σε Καταστροφές: Οι γεννήτριες παίζουν σημαντικό ρόλο σε καταστροφές και εκτάκτους ανάγκες, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια για νοσοκομεία, κατοικίες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από διακοπές ρεύματος. 

  Καθώς η ηλεκτρική ενέργεια είναι ουσιαστική για πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής, οι γεννήτριες παραμένουν κρίσιμες συσκευές που μας επιτρέπουν να διατηρούμε τη λειτουργικότητά μας ακόμα και σε συνθήκες κρίσης.

  Ας εστιάσουμε όμως στις κοινές γεννήτριες οι οποίες είναι οι Γεννήτριες Βενζίνης και Ηλεκτρογεννήτριες

                

                                                         

  Γεννήτριες Βενζίνης

  Οι γεννήτριες βενζίνης είναι φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν βενζίνη ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Εδώ είναι κάποια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματά τους:

  Φορητότητα: Οι γεννήτριες βενζίνης είναι ελαφριές και φορητές, καθιστώντας τις ιδανικές για κατασκηνώσεις και εξωτερικές δραστηριότητες.

  Εφεδρική Ενέργεια: Χρησιμοποιούνται συχνά ως εφεδρική πηγή ενέργειας κατά τις διακοπές του ηλεκτρικού δικτύου.

  Εύκολη Συντήρηση: Είναι σχετικά εύκολο να συντηρηθούν και να επισκευαστούν.

   

  Ηλεκτρογεννήτριες

                                                

  Οι ηλεκτρογεννήτριες, από την άλλη, είναι περισσότερο επαγγελματικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

  Διαθέτουν διάφορα πλεονεκτήματα:

  Υψηλή Ισχύς: Οι ηλεκτρογεννήτριες παράγουν υψηλή ισχύ, καθιστώντας τις ιδανικές για επιχειρήσεις και συμβατικές χρήσεις.

  Μεγάλη Διάρκεια: Μπορούν να λειτουργήσουν συνεχώς για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς διακοπή.

  Πολλοί Τύποι Καυσίμου: Εκτός από τη βενζίνη, μπορούν να λειτουργήσουν με διάφορα καύσιμα όπως πετρέλαιο, υγραέριο κλπ.

  Οι Διαφορές Και Η Σημασία Τους

  Οι βασικές διαφορές μεταξύ των γεννητριών βενζίνης και των ηλεκτρογεννητριών είναι η φορητότητα, η ισχύς και η χρήση. Οι γεννήτριες βενζίνης είναι καλές για φορητότητα και εφεδρική χρήση, ενώ οι ηλεκτρογεννήτριες παρέχουν υψηλή ισχύ και μακροχρόνια λειτουργία.

  Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον τύπο γεννήτριας που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι γεννήτριες βενζίνης είναι κατάλληλες για εφεδρική ενέργεια και χρήση σε εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ οι ηλεκτρογεννήτριες είναι κατάλληλες για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.

   Επιλέξτε σωστά για να διασφαλίσετε την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της παροχής ενέργειας στις ανάγκες σας.

   

  0 Χειμερινά Χαλιά : Η Ζεστασιά, η Ομορφιά και η Πρακτικότητα στον Χώρο σας

   

  Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, τα χειμερινά χαλιά γίνονται αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης και της άνεσης στο σπίτι μας. Η ομορφιά των διάφορων συλλογών μας βρίσκεται στην απλότητα ή στο παιχνίδισμα των χρωματισμών και φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα ζωγραφίσετε με την επίπλωσή σας. Ωστόσο, σήμερα θα εξερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα των χειμερινών χαλιών και θα σας παρουσιάσουμε όλες τις επιλογές και τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το τέλειο χαλί για το σπίτι σας.

  Θετικά των Χειμερινών Χαλιών:

  Ζεστασιά: Το πρώτο και πιο ουσιαστικό πλεονέκτημα των χειμερινών χαλιών είναι η θερμική τους απόδοση. Σε αυτά τα κρύα χειμερινά βράδια, τα χαλιά προσφέρουν ζεστασιά, θαλπωρή και άνεση στα πόδια σας.

  Ομορφιά: Τα χειμερινά χαλιά δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά και αισθητικά όμορφα. Είναι διαθέσιμα σε μια πληθώρα σχεδίων, χρωμάτων, υφών αλλά και πάχους, καθιστώντας τον χώρο σας πιο ενδιαφέρον.

  Ποικιλία στα Πάχη: Τα χειμερινά χαλιά διατίθενται σε διάφορα πάχη πέλους, όπως το shaggy, το μπουχάρα, την κουρελού, το sheepskin, τα κιλίμια και πολλά άλλα. Κάθε πάχος προσφέρει μια διαφορετική αίσθηση και εμφάνιση στον χώρο σας. Σε εμάς μπορείτε να βρείτε χαλιά με πάχος που ξεκινάει απο 5χιλιοστά έως και 8 εκατοστά!!

  Μοντέρνα Σχέδια: Για όσους αναζητούν μοντέρνα χαλιά, υπάρχουν πολλές επιλογές με σύγχρονα σχέδια και χρώματα που ανανεώνουν την ατμόσφαιρα του χώρου.

                                                                

  Μηχανοποίητα vs. Χειροποίητα Χαλιά:

  Χειροποίητο είναι το χαλί που κατασκευάζεται με το χέρι, κόμπο κόμπο ή γραμμή γραμμή σε χώρες της ανατολής. Ανάλογα με την προέλευση και την τεχνοτροπία του χαλιού ποικίλει και η τιμή του. Στα μοντέρνα χαλιά είναι πλέον διαδεδομένη η πλέξη γραμμή γραμμή, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη ευελιξία στην ποικιλοχρωμία και τη μεγάλη γκάμα σχεδίων.

                                   

  Μηχανοποίητο χαλί είναι το χαλί που κατασκευάζεται από αυτοματοποιημένους αργαλειούς με τη χρήση ρεύματος. Οι σημαντικότερες χώρες παρασκευής μηχανοποίητων χαλιών είναι το Βέλγιο, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Ενώ παλαιότερα οι επιλογές ήταν πιο τυποποιημένες, στις μέρες μας μπορεί κάποιος να επιλέξει μέσα από μια τεράστια γκάμα σχεδίων.

  Υπάρχουν πολλοί τύποι χειμερινών χαλιών, καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας και το στυλ της διακόσμησής σας, μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο χαλιού για το σπίτι σας. Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς τύπους χειμερινών χαλιών περιλαμβάνουν:

  Shaggy Χαλιά: Τα shaggy είναι γνωστά για το μακρύ πέλος τους, που προσφέρει απίστευτα μαλακή αίσθηση και ζεστασιά. Είναι ιδανικά για το σαλόνι και δημιουργούν έναν πολυτελή αισθητικό χώρο.


  Μπουχάρα: Τα χαλιά μπουχάρα έχουν πυκνό πέλος και είναι πολύ ζεστά. Είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι και προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας.


  Sheepskin Χαλιά: Τα sheepskin κατασκευάζονται από πραγματικό δέρμα αρνιού και προσφέρουν ζεστασιά και άνεση. Συνήθως χρησιμοποιούνται στο υπνοδωμάτιο ως χαλιά για τα πόδια του κρεβατιού.

   


  Κιλίμια και πατάκια: Τα κιλίμια είναι χαλιά που φτιάχνονται από παραδοσιακά υλικά, όπως μαλλί και βαμβάκι, είναι λεπτά κι ευέλικτα και συνήθως διαθέτουν πολύχρωμα και γραφικά σχέδια. Είναι ιδανικά για παιδικά δωμάτια και δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.


  Μοντέρνα Χαλιά: Τα μοντέρνα χαλιά διαθέτουν σύγχρονα σχέδια και χρώματα που ανανεώνουν τη διακόσμηση του χώρου. Είναι κατάλληλα για όλα τα δωμάτια και είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση.


  Κουρελού : Οι κουρελούδες έχουν μικρό πέλος που τους προσδίδει μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς. Είναι ιδανικά για το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι και προσφέρουν μια πιο διακριτική εμφάνιση.

  Σουίντ : Τα σουίντ είναι κατασκευασμένα από μαλακό σουέτ ύφασμα και προσφέρουν μια πολυτελή αίσθηση. Είναι κατάλληλα για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο και προσθέτουν ζεστασιά και στυλ στον χώρο.

  Κίλτινγκ : Τα κίλτινγκ χαλιά διακρίνονται από τα γεωμετρικά ή αφηρημένα σχέδια που συχνά περιλαμβάνουν πολύχρωμες γραμμές ή κεντημένα μοτίβα. Είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για το σαλόνι.

  Κρόσιαν : Τα κρόσιαν χαλιά διαθέτουν διακοσμητικά κρόσια στις άκρες τους, προσθέτοντας έναν ενδιαφέροντα στοιχείο στον χώρο. Είναι κατάλληλα για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο.


  Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Χαλί:

  Κουζίνα: Για την κουζίνα, προτιμήστε λεπτότερα και ευκολοκαθαριζόμενα χαλιά, όπως οι κουρελούδες ή τα κιλίμια, που αντέχουν τις πιτσιλιές και τους λεκέδες. Είναι επίσης καλό να διαλέξετε χαλί που μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο.

  Σαλόνι: Επιλέξτε παχύτερα χαλιά, όπως τα shaggy ή τα sheepskin, για το σαλόνι, προσφέροντας ζεστασιά και άνεση.

  Υπνοδωμάτιο: Στο υπνοδωμάτιο, επιλέξτε χαλιά με μαλακή υφή και υψηλό πάχος πέλους, που θα προσφέρουν αίσθηση ζεστασιάς κάτω από τα πόδια σας το πρωί.

  Καθαριότητα και Συντήρηση:

  Για να διατηρήσετε τα χειμερινά χαλιά σας σε άριστη κατάσταση, καθαρίστε τα τακτικά με ηλεκτρική σκούπα και αντιμετωπίστε τυχόν λεκέδες αμέσως. Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα χαλιά και χτυπήστε τα εξωτερικά για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

  Με τις πληροφορίες αυτές, θα είστε πιο εξοπλισμένοι για να επιλέξετε το τέλειο χειμερινό χαλί για το σπίτι σας, προσφέροντας ζεστασιά, ομορφιά και άνεση σε κάθε δωμάτιο. Φυσικά είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε επιπλέον απορία με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας.

   

  0 Laminate και πώς να τα επιλέξετε

  Τι είναι το laminate δάπεδο; Και πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για το δικό σας χώρο!


  Τα laminate δάπεδα είναι δημοφιλής επιλογή για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών και επαγγελματικών χώρων λόγω της ανθεκτικότητάς τους, της ευκολίας στη συντήρηση και της αισθητικής τους. Αναπαριστούν ξύλο, πλακάκια ή πέτρα και είναι κατασκευασμένα από πολυμερή υλικά σε συνδυασμό με μία επιφάνεια φιλμ.

   


  Πλεονεκτήματα των laminate δαπέδων:

  Ανθεκτικότητα: Τα laminate δάπεδα είναι πολύ ανθεκτικά στις γρατζουνιές, τις καταπονήσεις και τις υψηλές πιέσεις. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για χώρους με έντονη κυκλοφορία, όπως το σαλόνι ή το διάδρομο και ανάλογα με το πάχος είναι ιδανικά και για επαγγελματικούς χώρους.

  Ευκολία στη συντήρηση: Οι επιφάνειες των laminate δαπέδων είναι ανθεκτικές στους λεκέδες και εύκολο να καθαριστούν. Χρειάζονται απλά ένα σκούπισμα και σφουγγάρισμα για να διατηρηθούν καθαρά.

  Ποικιλία σχεδίων: Τα laminate δάπεδα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα laminate δάπεδο που μοιάζει με φυσικό ξύλο, πλακάκια ή πέτρα, χωρίς το υψηλό κόστος αυτών των υλικών.

   

   

  Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος laminate :
  Το πάχος των laminate δαπέδων είναι ένα σημαντικό κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή.


  Εδώ είναι μερικά βήματα για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος:

  Εξετάστε τη χρήση και την κυκλοφορία του χώρου: Για χώρους με έντονη κυκλοφορία, όπως οι καθημερινοί χώροι διαβίωσης, σαλόνια ή επαγγελματικούς χώρους, προτιμήστε laminate δάπεδα με μεγαλύτερο πάχος. Ένα πάχος 8mm10mm ή 12mm είναι κατάλληλο, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

  Συνυπολογίστε το ύψος της εγκατάστασης: Αν πρόκειται να τοποθετήσετε laminate πάνω από ήδη υπάρχον υλικό δαπέδου, όπως πλακάκια, πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος της εγκατάστασης. Ένα λεπτότερο πάχος, όπως 7mm, μπορεί να είναι προτιμητέο για να μην προκύψουν προβλήματα με την ύψωση της επιφάνειας.

  Σκεφτείτε το υπόλοιπο της διακόσμησης: Η αισθητική του χώρου και οι υπόλοιπες διακοσμητικές επιλογές σας μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή του πάχους. Πιο λεπτά laminate δάπεδα μπορούν να δώσουν μια ελαφριά και κομψή αίσθηση.

   


  Συνοψίζοντας, η επιλογή του πάχους των laminate δαπέδων εξαρτάται από τη χρήση του χώρου, το ύψος της εγκατάστασης και την αισθητική προτίμησή σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πάχος που θα παρέχει την απαιτούμενη ανθεκτικότητα και αισθητική για τον χώρο σας. Αναζητήστε πάντα τις συστάσεις του κατασκευαστή για τη συγκεκριμένη σειρά laminate που επιλέγετε για να εξασφαλίσετε την ορθή εγκατάσταση και απόδοση.

  Τέλος, επιλέξτε το κατάλληλο υπόστρωμα για το χώρο και το laminate σας, ανάμεσα σε μια ποικιλία απλού υποστρώματος, ηχομονωτικό ή κατά της υγρασίας.


  Tip: Κατά την τοποθέτηση συνιστάται να αφήνουμε 0,50cm – 1cm απόσταση από τον τοίχο και κάτω από το σοβατεπί για να απορροφά συστολές – διαστολές.


  Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις κατάλληλες οδηγίες κατά τη χρήση εργαλείων και υλικών. Συνιστάται η αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με τις διαδικασίες εγκατάστασης laminate.

  0 Ιδανική περίφραξη με την χρήση του WPC

  Μια λεπτομερής ματιά στο WPC (Ξύλο-Πλαστικό-Ξύλο) περίφραξης

  Η περίφραξη αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στον σχεδιασμό και την ασφάλεια των εξωτερικών χώρων. Εάν αναζητάτε μια εναλλακτική λύση που συνδυάζει την ανθεκτικότητα του ξύλου με την ανθεκτικότητα του πλαστικού, το WPC είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του WPC περιφράξεων και θα δούμε γιατί αξίζει να λάβετε υπόψη αυτήν την τεχνολογία για τον εξωτερικό χώρο σας.

   

  Τι είναι το WPC

  Το WPC είναι μια σύνθετη υλική κατασκευή που αποτελείται από ένα μείγμα ξύλου και πλαστικού. Το ξύλο που χρησιμοποιείται συνήθως είναι από ανακυκλωμένη ξυλεία, ενώ το πλαστικό μπορεί να είναι πολυαιθυλένιο, πολυπροπυλένιο ή PVC. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα υλικό με εξαιρετικά ισχυρές και ανθεκτικές ιδιότητες, καθιστώντας το WPC ιδανικό για περιφράξεις. Το συνθετικό Deck WPC περίφραξης εξωτερικού χώρου αποτελείται από 55% ξύλο και 35% HDPE και 10% ρητίνες, UV σταθεροποιητές κλπ. Η περίφραξη με WPC έχει προσιτή τιμή και είναι κατάλληλη για πολλές εφαρμογές όπως περίφραξη οικοπέδου, κήπου ή πισίνας, εξωτερική περίφραξη, επένδυση τοίχου, φράχτη, αυλόπορτας κτλ.

   

  Οφέλη του WPC περίφραξης:

  1. Ανθεκτικότητα: Το WPC είναι ανθεκτικό στη φθορά, τη διάβρωση, την υγρασία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως η έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Δεν σπάει, δεν σκίζεται και δεν αντιδρά στην υγρασία, κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Έχει αντοχή στην τριβή και την ανάφλεξη, το υλικό του είναι θερμομονωτικό και αντέχει σε θερμοκρασίες από -40οC έως 70οC. Τέλος, διαθέτει υψηλή αντοχή στους οργανισμούς που προσβάλουν το φυσικό ξύλο (π.χ. σαράκι κ.α.). Όλα αυτά το καθιστούν να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
  2. Αισθητική: Το WPC προσφέρει μια φυσική όψη και εμφάνιση φυσικού ξύλου, με διαθέσιμες επιλογές σε διάφορα σχέδια και ποικιλία χρωμάτων. Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου σας και να προσθέσει αισθητική αξία στον κήπο ή την αυλή σας.
  3. Συντήρηση: Μία από τις μεγάλες προτιμήσεις του WPC είναι η ευκολία συντήρησής του. Δεν απαιτεί βαφή, λάδωμα ή άλλες ειδικές επεξεργασίες. Αρκεί μια απλή καθαριότητα με νερό και σαπούνι για να διατηρείται σε άριστη κατάσταση.
  4. Περιβαλλοντική βιωσιμότητα: Το WPC είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα υλικά και μειώνει την ανάγκη για χρήση πρωτογενών πηγών ξύλου. Αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή που συνδυάζει την αισθητική του ξύλου με τα οφέλη της ανακύκλωσης. Δεν περιέχει τοξικές και επικίνδυνες ουσίες, συντηρητικά, φορμαλδεϊδη, βενζόλιο. Δεν μολύνει τον αέρα και το περιβάλλον.
  5. Αντοχή στον χρόνο: Οι περιφράξεις WPC διαρκούν πολλά χρόνια χωρίς να αποδυναμώνονται ή να αλλοιώνονται. Οι ιδιότητες τους παραμένουν σταθερές, χωρίς την ανάγκη για συχνή αντικατάσταση ή επισκευή.
   6. Ιδιότητες επεξεργασίας: Το Deck WPC επεξεργάζεται όπως το ξύλο, δηλαδή μπορεί να κοπεί, να καρφωθεί ή να βιδωθεί, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τοποθέτησης.

   

   

  Συμπερασματικά, το WPC παρέχει μια ιδανική λύση για περιφράξεις εξωτερικών χώρων λόγω των ανθεκτικών του ιδιοτήτων, της φυσικής εμφάνισής του, της ευκολίας συντήρησης και της περιβαλλοντικής του βιωσιμότητας. Αν αναζητάτε μια αξιόπιστη και ανθεκτική περίφραξη που θα διατηρήσει τον χώρο σας ασφαλή και όμορφο για πολλά χρόνια, το WPC είναι μια εξαιρετική επιλογή που αξίζει να εξετάσετε.

  0 Πως επιλέγουμε νεροχύτη κουζίνας;

  Ο χώρος της κουζίνας είναι αδιαμφισβήτητα η εστία του σπιτιού μας!

  Ο χώρος που επισκεπτόμαστε και χρησιμοποιούμε περισσότερο μέσα στην ημέρα.
  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να επενδύσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για έρευνα μεταξύ των υλικών, των διαφορετικών επιλογών και του σωστού σχεδιασμού προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις διαστάσεις του χώρου μας.
  Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στα βασικά λειτουργικά σημεία νεροχύτης – απορροφητήρας και πώς μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα για το σπίτι μας.

   

  ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

  Το πιο σημαντικό εργαλείο στην κουζίνα μας είναι ο νεροχύτης, για αυτό και είναι κρίσιμο πριν αποφασίσουμε να λάβουμε υπόψη μας κάποια ποιοτικά κριτήρια που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον κατάλληλο για εμάς νεροχύτη.
  • Ποιες είναι οι ανάγκες μας? (οικογένεια, φοιτητικό διαμέρισμα, εξοχική κατοικία)
  • Υπάρχει πλυντήριο πιάτων ή αποκλειστική χρήση νεροχύτη?
  • Η κουζίνα μας είναι ανοιχτή ως προς το καθιστικό?

  Έπειτα ερχόμαστε στις μετρήσεις που θα μας βοηθήσουν να συγκεντρωθούμε στη συγκεκριμένη γκάμα διαστάσεων που μας καλύπτει.

  Αν πρόκειται για νέα τοποθέτηση, ο σχεδιαστής της κουζίνας ή ο μαραγκός μας υποδεικνύουν τη διάσταση του ερμαρίου που θα φιλοξενήσει το νεροχύτη. Οπότε έχουμε τη δυνατότητα αναλόγως των παραπάνω αναγκών μας να συμφωνήσουμε στο σχεδιασμό της κουζίνας μας, ώστε να προκύψει ο απαιτούμενος χώρος για τον ιδανικό νεροχύτη.

  Ερμάριο ορίζεται ο χώρος μεταξύ των δύο κάθετων επιφανειών κάτω από το σημείο τοποθέτησης του νεροχύτη.

  Αν για παράδειγμα έχουμε ερμάριο 80cm, έχουμε επιλογή σε μέγεθος νεροχύτη 80x50 (μονή είτε διπλή γούρνα) θα μπορούσαμε όμως να επιλέξουμε και ένα νεροχύτη 116x50 εφόσον αυτός αποτελείται από δύο γούρνες και ποδιά στην επιφάνεια του πάγκου.

  Το επόμενο που θα πρέπει να σκεφτούμε αφορά στο τρόπο εγκατάστασης του νεροχύτη.
  Έχουμε τη δυνατότητα ένθετης, υποκαθήμενης, επικαθήμενης και ισόπεδης τοποθέτησης.

  Ένθετοι νεροχύτες

  • Η πιο συνηθισμένη και εύκολη τοποθέτηση με την μεγαλύτερη γκάμα επιλογών
  • Δεν απαιτείται ειδική προεργασία στον πάγκο άρα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις
  • Αφορά σε όλες τις επιλογές υλικών

   

  Υποκαθήμενοι νεροχύτες

  • Η περίμετρος του νεροχύτη καλύπτεται πλήρως οπότε αποφεύγουμε τη συσσώρευση μικροσκουπιδιών και υγρασίας .
  • Μοντέρνο αποτέλεσμα
  • Απαιτεί ειδική κοπή του πάγκου
  • Περιορισμένη γκάμα σχεδίων
  • Ευελιξία στη διαμόρφωση του χώρου

   

  Επικαθήμενοι νεροχύτες

  • Έχει επεξεργαστεί με τρόπο όπου όλες οι πλευρές τους να διπλώνουν προς τα κάτω. Τοποθετείται απ’ ευθείας πάνω στα ντουλάπια και έρχεται στο ίδιο επίπεδο με τον πάγκο, αφήνοντας εκτεθειμένη την μπροστινή πλευρά
  • Επιλογή μόνο σε πορσελάνη

  Ισόπεδοι νεροχύτες

  • Απαιτείται προεργασία στον πάγκο ώστε μετά την εγκατάσταση η περίμετρος του νεροχύτη και του πάγκου να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο.
  • Μοντέρνο αποτέλεσμα
  • Αποφεύγεται η συσσώρευση μικροσκουπιδιών και υγρασίας
  • Επιλογή μόνο σε ανοξείδωτο

  Τρίτο και εξίσου σημαντικό κριτήριο επιλογής νεροχύτη, είναι το υλικό κατασκευής του.


  Καθώς αυτό ορίζει την μακροβιότητά του, την εμφάνισή του, την τιμή του και συνεισφέρει στο ύφος της κουζίνας μας.

   


  Οι βασικές επιλογές είναι ανοξείδωτος, συνθετικός γρανίτης, ακρυλικός.

  Χαρακτηριστικά ανοξείδωτου νεροχύτη:

  • Υλικό κατασκευής ανοξείδωτος χάλυβας AISI 304 αντιβακτηριδιακός, κατάλληλος για επαφή με τρόφιμα
  • Εξαιρετική αντοχή σε ισχυρά οξέα ώστε να παραμένει αναλλοίωτος για μια ζωή
  • Δεν σπάει από χρήση υψηλών θερμοκρασιών
  • Οικονομική λύση!

  Χαρακτηριστικά συνθετικού γρανίτη νεροχύτη:

  • Υλικό κατασκευής 80% κρυστάλλους φυσικού γρανίτη 20% ρητίνες
  • Επεξεργασία επιφάνειας χωρίς πόρους εξασφαλίζοντας τη μη συσσώρευση των βακτηρίων (αποτροπή λεκέδων, δυσάρεστων οσμών)
  • Υψηλή αντοχή μέχρι 200 C
  • Αντοχή σε κρούση μετά από ρίψη αντικειμένου 1kg από 70cm ύψος
  • Υψηλή σκληρότητα υλικού για αυξημένη αντιχαρακτική συμπεριφορά
  • Μεγάλη εγγύηση
  • Πλήρης γκάμα σχεδίων και χρωμάτων

  Χαρακτηριστικά ακρυλικού νεροχύτη:

  • Μεγάλη γκάμα σχεδίων και διαστάσεων
  • Πολλά χρώματα
  • Υλικό περιορισμένων προδιαγραφών (δεν συνίσταται η εναλλαγή ακραίων θερμοκρασιών – από ζεστό σε κρύο- λόγω κρασαρίσματος), σπάει εύκολα μετά από πτώση αντικειμένου με βάρος
  • Περιορισμένη εγγύηση ζωής (5 χρόνια)
  • Οικονομική λύση!

  Για το τέλος της λίστας μας αφήσαμε τη διάταξη του νεροχύτη.
  Η τήρηση των αναλογιών λέει ότι όσο μεγαλύτερη η χρήση (χρήση μεγάλων σκευών , πολλά άτομα στο σπίτι) τόσο μεγαλύτερη γούρνα χρειαζόμαστε. Την ανάγκη αυτή εξυπηρετούν ιδανικά οι μονόγουρνοι νεροχύτες που προσφέρουν τη συνολική τους διάσταση σε μια καθαρή γούρνα. Έτσι έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ωφέλιμο χώρο.
  Μια ακόμα ιδανική λύση είναι οι νεροχύτες που επιμερίζουν το μήκος τους σε δύο άνισες μεταξύ τους γούρνες, δίνοντας μας έτσι μια άνετη για ταψί-κατσαρόλα γούρνα και μια μικρότερη για ξέβγαλμα ή αποστράγγιση.

  Ολοκληρώνοντας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ νεροχυτών που έρχεται να καλύψει κάθε ανάγκη μας και να συμπληρώσει το νέο στυλ της κουζίνας μας. Ανοξείδωτοι δίσκοι αποστράγγισης, επιφάνειες κοπής από fibre, κρύσταλλο ή ξύλο, dispenser για το υγρό πιάτων και άλλα πολλά που είμαστε σίγουροι θα σας ενθουσιάσουν!

  0 Τα οφέλη των συνθετικών γκαζόν

   

  Τα οφέλη των συνθετικών γκαζόν: Μια φιλική προς το περιβάλλον λύση χαμηλής συντήρησης


  Η διατήρηση ενός πλούσιου, πράσινου γκαζόν μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή εργασία, ειδικά σε περιοχές με ζεστό, ξηρό κλίμα ή περιορισμένους υδάτινους πόρους. Ευτυχώς, οι συνθετικοί χλοοτάπητες προσφέρουν μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση χαμηλής συντήρησης που μπορεί να σας εξοικονομήσει νερό, χρόνο και χρήμα. Στο κείμενο αυτό, θα διερευνήσουμε τα οφέλη των συνθετικών γκαζόν και γιατί μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

   


  1. Χαμηλή συντήρηση

  Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των συνθετικών γκαζόν είναι ότι απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση. Σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το οποίο απαιτεί τακτικό κούρεμα, πότισμα, λίπανση και εξαερισμό, οι συνθετικοί χλοοτάπητες χρειάζονται μόνο σκούπισμα για την απομάκρυνση των φύλλων. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στη φροντίδα του γκαζόν και θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε την αυλή σας.

   


  2. Ανθεκτικό και μακράς διαρκείας

  Οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά υλικά που μπορούν να αντέξουν τη βαριά κυκλοφορία των ποδιών, τα κατοικίδια ζώα και το παιχνίδι των παιδιών χωρίς να καταστρέφονται ή να φθείρονται. Σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το οποίο μπορεί να αναπτύξει φαλακρά σημεία ή να ξεραθεί σε ορισμένες περιοχές, οι συνθετικοί χλοοτάπητες διατηρούν την πλούσια πράσινη εμφάνισή τους όλο το χρόνο. Οι περισσότεροι συνθετικοί χλοοτάπητες συνοδεύονται από εγγυήσεις 5-10 ετών, διασφαλίζοντας ότι θα έχετε μακροχρόνια αξία για την επένδυσή σας.

   


  3. Φιλικό προς το περιβάλλον

  Οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να εξοικονομήσουν νερό και να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα. Έως και το 70% της οικιακής χρήσης νερού πηγαίνει στην εξωτερική άρδευση, η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντική πίεση στους τοπικούς υδάτινους πόρους. Με την εγκατάσταση ενός συνθετικού γκαζόν, μπορείτε να μειώσετε τη χρήση νερού και να συμβάλλετε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

   


  4. Ασφαλές και φιλικό προς τα κατοικίδια

  Οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι μια ασφαλής και φιλική προς τα κατοικίδια επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού με γούνινους φίλους. Σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί τσιμπούρια, ψύλλους και άλλα παράσιτα, οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι ανθεκτικοί στα παράσιτα και δεν απαιτούν επιβλαβή φυτοφάρμακα ή χημικά. Επιπλέον, οι συνθετικοί χλοοτάπητες διαθέτουν σύστημα αποστράγγισης που επιτρέπει στα ούρα κατοικίδιων ζώων να αποστραγγίζονται, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσάρεστων οσμών ή λεκέδων.


  5. Οικονομικά αποδοτική

  Ενώ το αρχικό κόστος εγκατάστασης ενός συνθετικού γκαζόν μπορεί να είναι υψηλότερο από αυτό του φυσικού γρασιδιού, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Οι συνθετικοί χλοοτάπητες δεν απαιτούν πότισμα, κούρεμα ή λίπανση, γεγονός που μπορεί να προσθέσει σημαντική εξοικονόμηση με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ζημιές από παράσιτα, καιρικές συνθήκες ή φθορά, μειώνοντας την ανάγκη για δαπανηρές επισκευές ή αντικαταστάσεις.

   

  Συμπέρασμα

  Οι συνθετικοί χλοοτάπητες προσφέρουν μια λύση χαμηλής συντήρησης, φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική λύση για ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν ένα όμορφο, πράσινο γκαζόν χωρίς την ταλαιπωρία της παραδοσιακής φροντίδας γκαζόν. Είτε θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, χρήμα ή νερό, ένας συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας, δημιουργώντας παράλληλα έναν όμορφο υπαίθριο χώρο για εσάς και την οικογένειά σας.

   

  Δείτε εδώ την ανανεωμένη γκάμα μας σε συνθετικούς χλοοτάπητες. 

  0 Κερί μέλισσας για έπιπλα: Μια φυσική και βιώσιμη επιλογή

  Τα έπιπλα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού εδώ και αιώνες. Χρησιμοποιούνται για να παρέχουν άνεση, ομορφιά και χρησιμότητα στα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τους δημόσιους χώρους μας. Ωστόσο, η παραγωγή και η διάθεση επίπλων μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Από την αποψίλωση των δασών έως τις τοξικές χημικές ουσίες, η βιομηχανία επίπλων έχει πολύ δρόμο να διανύσει προς τη βιωσιμότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές και βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επίπλων. Το κερί μέλισσας είναι ένα τέτοιο υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για την προστασία και την ενίσχυση της ομορφιάς των ξύλινων επίπλων.

   

   

  Τι είναι το κερί μέλισσας; 

  Το κερί μέλισσας είναι ένα φυσικό κερί που παράγεται από τις μέλισσες. Είναι κατασκευασμένο από τις εκκρίσεις των αδένων κεριού των μελισσών, οι οποίοι βρίσκονται στην κάτω πλευρά της κοιλιάς τους. Το κερί μέλισσας είναι ένα πολύπλοκο μείγμα υδρογονανθράκων, εστέρων και λιπαρών οξέων. Έχει σημείο τήξης περίπου 62-64 °C και κίτρινο ή καφέ χρώμα, ανάλογα με την καθαρότητα και την ηλικία του.

   

   

  Τα οφέλη του κεριού μέλισσας για έπιπλα: 

  • Προστασία: Το κερί μέλισσας δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα στην επιφάνεια του ξύλου, προστατεύοντάς το από την υγρασία, τη βρωμιά και άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία. Βοηθά επίσης στην πρόληψη ρωγμών, διάσπασης και στρέβλωσης. 
  • Θρέψη: Το κερί μέλισσας περιέχει φυσικά έλαια που διεισδύουν βαθιά στο ξύλο, θρέφοντάς το και εμποδίζοντάς το να στεγνώσει. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του φυσικού χρώματος και της ομορφιάς του ξύλου. 
  • Λάμψη: Το κερί μέλισσας δημιουργεί μια όμορφη φυσική λάμψη στην επιφάνεια του ξύλου, ενισχύοντας τη φυσική ομορφιά και την λάμψη του. 
  • Ανθεκτικότητα: Το κερί μέλισσας είναι ένα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, καθιστώντας το μια εξαιρετική επένδυση για τη συντήρηση επίπλων. 
  • Βιωσιμότητα: Το κερί μέλισσας είναι ένα φυσικό και βιώσιμο υλικό που είναι ανανεώσιμο, βιοδιασπώμενο και μη τοξικό.

   

   

  Πώς να χρησιμοποιούμε το κερί μέλισσας για έπιπλα;

   

  Η χρήση κεριού μέλισσας για έπιπλα είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία. Εδώ είναι τα βασικά βήματα:

   

  1. Καθαρίστε την επιφάνεια του ξύλου: Πριν εφαρμόσετε το κερί μέλισσας, καθαρίστε την επιφάνεια του ξύλου για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες, σκόνη ή λάδια. Αν έχετε περάσει αρκετές στρώσεις κεριού, μπορείτε να καθαρίσετε χρησιμοποιώντας το Wax Polish Remover.
  2. Εφαρμόστε το κερί μέλισσας: Χρησιμοποιώντας ένα ατσαλόμαλλο ή ένα μαλακό πανί, απλώστε το κερί μέλισσας στην επιφάνεια του ξύλου με κυκλικές κινήσεις, φροντίζοντας να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια.
  3. Καθαρίστε την επιφάνεια: Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, στεγνό πανί, τρίψτε την επιφάνεια του ξύλου για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια κεριού μέλισσας και να δημιουργήσετε μια όμορφη φυσική λάμψη.
  4. Επαναλάβετε όπως απαιτείται: Ανάλογα με την κατάσταση του ξύλου, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές για να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο προστασίας και λάμψης.

   

   

  Συμπέρασμα

  Το κερί μέλισσας είναι ένα φυσικό και βιώσιμο υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την προστασία και την ενίσχυση της ομορφιάς των ξύλινων επίπλων. Παρέχει ένα φυσικό φράγμα κατά της υγρασίας, θρέφει το ξύλο και δημιουργεί μια όμορφη λάμψη. Η χρήση κεριού μέλισσας για έπιπλα είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας επίπλων. 

  0 Η διαχρονική αξία των κλασσικών σωμάτων με φέτες!

  Χειμώνας, κρύο κι όλοι αναζητούμε μια ζεστή κι ευχάριστη γωνιά. Το σπίτι μας είναι το μέρος που θέλουμε να βρεθούμε και που θα μας προσφέρει αυτή τη ζεστασιά. Κάπου εκεί λοιπόν, τα σώματα ΑΚΑΝ έρχονται για να μας κάνουν τη ζωή καλύτερη!

  Η Μεταλλουργία Αττικής, εκτός από την ποιότητα, δίνει μεγάλη σημασία στην αισθητική για τον λόγο αυτόν τα θερμαντικά σώματα είναι σχεδιασμένα έτσι που συνδυάζουν το κλασσικό και το μοντέρνο μαζί. Η εταιρία διαθέτει θερμαντικά σώματα χρωματισμένα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων πέραν του λευκού. Έχει δοθεί, επίσης, μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό των θερμαντικών σωμάτων ευρωπαϊκού τύπου ΑΚΑΝ ώστε, εκτός από την εξαιρετική αισθητική που διαθέτουν, να μπορούν να προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε χώρο δεδομένου ότι οι διαστάσεις τους, κατά μήκος, μπορούν να αυξάνονται από 4 cm έως 160 cm με βήματα 4 cm και σε ύψος 100cm, 75cm, 60cm και 45cm.

   

  Τα θερμαντικά σώματα της ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες θερμάνσεως, γιατί δίνουν στο χώρο 60% της θερμότητας με αγωγιμότητα και 40% της θερμότητας με ακτινοβολία. Αυτή ακριβώς η αναλογία δίνει ένα ευχάριστο αίσθημα στον άνθρωπο. Έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε θερμίδες, για τον ίδιο όγκο συγκρινόμενα με άλλους τύπους θερμαντικών σωμάτων.
  Η ποικιλία τύπων, σε ύψος, πλάτος και μήκος (κατασκευάζονται σε ζυγά νούμερα μέχρι 40 φέτες) κάνει δυνατή την εκλογή του κατάλληλου θερμαντικού σώματος για κάθε θερμαινόμενο χώρο. Διατίθενται με ηλεκτροστατική βαφή φούρνου στους 200°C σε χρώμα λευκόμεταλλικό γκρι και μπρονζέ. Η κανονική ποσότητα νερού που υπάρχει μέσα στα σώματα επιδρά ευνοϊκά στην ελαστικότητα ρυθμίσεως των κεντρικών θερμάνσεων και επιτρέπει ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου με συνέπεια την επίτευξη οικονομίας καυσίμου και υψηλού βαθμού αποδόσεως.
  Είναι τετράοπα (4 οπές με σπείρωμα ½¨). Κάθε σώμα συνοδεύεται με το αντίστοιχο σετ στηρίξεως. Το σετ στηρίξεως τοποθετείται επί του σώματος σε οποιαδήποτε θέση εξυπηρετεί τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του χώρου. Συνοδεύονται από μια τάπα στεγανοποιήσεως ½¨ και μια βαλβίδα εξαερισμού ½¨ ορειχάλκινα επιχρωμιωμένα.
  Τα θερμαντικά σώματα ευρωπαϊκού τύπου (ΑΚΑΝ) διατηρούν σταθερή θερμοκρασία στον χώρο που θερμαίνουν. Είναι τα πλέον κατάλληλα ώστε να διατηρείται ο θερμαινόμενος χώρος καθαρός, απαλλαγμένος από αιωρούμενα σωματίδια, μικρόβια κλπ., σε αντίθεση με άλλου τύπου θερμαντικά σώματα. Με πιστοποίηση της πραγματικής θερμικής ισχύος των θερμαντικών σωμάτων ευρωπαϊκού τύπου (ΑΚΑΝ). Η μεγάλη ποικιλία διαστάσεων των ΑΚΑΝ προσφέρει τη δυνατότητα πολύ καλής αξιοποίησης του χώρου.

  Βάλτε χρώμα στη θέρμανση

  Η νέα επιλογή, για επαγγελματίες της διακόσμησης, αλλά και για όλους τους καταναλωτές που χρωματίζει και ανανεώνει πρωτότυπα όλους τους χώρους.

   

        

   

   

           Σε εξαιρετικούς και προσεκτικά διαλεγμένους χρωματισμούς, η σειρά Αrt & Color δημιουργεί μια νέα τάση για διακοσμητικές εφαρμογές, χρησιμοποιώντας την σιγουριά και την πραγματική απόδοση θερμίδων, της κλασσικής σειράς θερμαντικών σωμάτων, για μέγιστη οικονομία στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

  Γιατί κλασικά ευρωπαϊκού τύπου ΑΚΑΝ;

  Τα θερμαντικά σώματα καλοριφέρ ευρωπαϊκού τύπου ΑΚΑΝ υπερτερούν στην απόδοση διότι η δια αγωγιμότητας θέρμανση του περιβάλλοντος γίνεται από τον αέρα, o οποίος ομαλά διαχέεται στο περιβάλλον της καθημερινής κυκλοφορίας ανθρώπων και έτσι διαχέεται με μικρή ταχύτητα, ενώ για παράδειγμα στα θερμαντικά σώματα τύπου panel μεταφέρεται ο θερμαινόμενος αέρας με μεγάλη ταχύτητα μέσω των μαιάνδρων και κατευθύνεται προς την οροφή του χώρου όπου παραμένει μέχρι ψύξεως διαχέοντας μικρό ποσοστό της θερμαντικής του αποδόσεως στο περιβάλλον των ανθρώπων.
  Επίσης λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα και, ως εκ τούτου, δημιουργούν σταθερά ευχάριστη θέρμανση του περιβάλλοντος που εκτός του ότι δεν επηρεάζεται από τις αυξομειώσεις της κεντρικής παροχής, εξακολουθεί να παρέχει θαλπωρή και μετά την παύση της κεντρικής παροχής θέρμανσης. Επιπλέον, η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχεται στα θερμαντικά σώματα επιτρέπει την μικρή μεταβολή της θερμοκρασίας εξόδου του νερού από την θερμοκρασία εισόδου με αποτέλεσμα να βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση. Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους εξασφαλίζουμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.  Η αναφερόμενη προδιαγραφή EN442 που υπάρχει στα περισσότερα έντυπα των θερμαντικών σωμάτων τύπου Panel, αναφέρει τον τρόπο υπολογισμού της θερμαντικής ικανότητας των καλοριφέρ και τους όρους εκδόσεως πιστοποιητικού. Η μέτρηση για τα καλοριφέρ συνήθως γίνεται με θέρμανση με νερό εισαγωγής 75°C και εξαγωγής με 65°C και 20°C θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  Επιπλέον στα καλοριφέρ τύπου ΑΚΑΝ μετά την παύση λειτουργίας του λέβητα, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχουν συνεχίζεται η θέρμανση του χώρου για πολύ περισσότερο χρόνο, ενώ στα τύπου panel λόγω ελάχιστης ποσότητας νερού που περιέχουν μετά την παύση του λέβητα παύει και η θέρμανση του χώρου, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου για το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα.

   

  0 MatMotion Chalk Paint Effect - Βάλτε μόνο την φαντασία σας!

  Ματ χρώμα υψηλής αντοχής για φινίρισμα κιμωλίας σε αντικείμενα & επιφάνειες εσωτερικού χώρου!

   

  Θέλει μόνο φαντασία...

  matmotion9_polychromo

   

  Δημιουργήστε τα δικά σας μοναδικά εφέ στις βαμμένες επιφάνειες.

  Το MATmotion είναι ματ χρώμα νερού με φινίρισμα κιμωλίας, εσωτερικής χρήσης και ειδικής τεχνολογίας ώστε να μην στάζει. Είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση επίπλων, αντικειμένων ή ακόμα και τοίχων.

  Το MATmotion είναι ιδανικό για ένα απόλυτο ματ αποτέλεσμα που συνδυάζεται άριστα με τεχνοτροπίες και εφέ παλαίωσης, χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτό!

  matmotion1_polychromo  matmotion8_polychromo  matmotion2_polychromo

  Εύκολα, γρήγορα, και αποτελεσματικά, χωρίς τρίψιμο και αστάρι, το MATmotion ενδείκνυται για άμεση εφαρμογή σε βαμμένες επιφάνειες και αντικείμενα. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία έτοιμων αποχρώσεων για απεριόριστους συνδυασμούς και πρωτότυπες δημιουργίες.

  MATPASSION


  Η αισθητική του ΜΑΤ συναντάει το φινίρισμα κιμωλίας
  Όσοι αγαπούν τη μοναδική αισθητική του ματ, γνωρίζουν καλά το γιατί!

  Πλούσιο χρώμα και ματ τελείωμα, χωρίς ενοχλητικές γυαλάδες και αντανακλάσεις για πλήρη κάλυψη τυχόν ατελειών της επιφάνειας.

  Το απόλυτο ματ αποτελεί μια αγαπημένη και διαχρονική επιλογή, πάντα ανάμεσα στα trends, πάντα ανανεωμένη, πάντα σύγχρονη. Συνδυάζεται περίφημα με πολλές τεχνικές του architectural design, όπως την αντίθεση μεταξύ ματ και μεταλλικής υφής ή την εφαρμογή του chalk paint effect.

      matmotion4_polychromo

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Το ματ φινίρισμα απογειώνει το αποτέλεσμα, προσφέροντας παράλληλα πολλαπλές επιλογές σχεδιασμού που ξεπερνούν ένα απλό χρώμα κιμωλίας.

  Η σειρά χρωμάτων MATmotion σχεδιάστηκε ειδικά για εκείνους που είναι παθιασμένοι με το απόλυτο ματ και το chalk paint effect!

   

  Εξαιρετική ανθεκτικότητα
  Tο MATmotion είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τα συμβατικά χρώματα κιμωλίας. Η εφαρμογή βερνικιού πάνω από το MATmotion δεν είναι απαραίτητη (αλλά προαιρετική) και εξαρτάται από τη χρήση του αντικειμένου στο οποίο εφαρμόστηκε το προϊόν.

  Που:

  Οι επιφάνειες
  Εφαρμόστε το MATmotion σε ξύλινες επιφάνειες νέες ή/και ήδη βαμμένες, σε:

  • έπιπλα,
  • ξύλινα ή μεταλλικά αντικείμενα
  • και γενικότερα σε οποιαδήποτε επιφάνεια βαμμένη με οργανικές ή ανόργανες βαφές.

   

  Πως:

  Παίξτε με το MATmotion!
  Βάψτε με ένα χρώμα ή με συνδυασμούς αποχρώσεων για πρωτότυπες και εντυπωσιακές δημιουργίες.
  Ζωγραφίστε λεπτομέρειες πάνω από τη βαφή.
  Χρησιμοποιήστε μάλλινα ρολά ή ρολά τεχνοτροπίας, ξύστρες, γυαλόχαρτα ή άλλα διακοσμητικά εργαλεία για να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά εφέ στις βαμμένες επιφάνειες.
  Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για… παιχνίδι και φαντασία!

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  1. Καθαρίστε καλά την επιφάνεια που θα βάψετε.
   Το υπόστρωμα πρέπει να είναι τελείως στεγνό, χωρίς σκόνη, λιπαρότητα, μούχλα, υγρασία και άλατα.
  2. Εφαρμόστε την 1η στρώση MATmotion με συνθετικό πινέλο καλής ποιότητας ή ρολό από μικροΐνες.
  3. Αφού περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες, εφαρμόστε και τη 2η στρώση.
  4. Αφήστε τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι την πλήρη σκλήρυνση του χρώματος.

    matmotion6_polychromo  matmotion5_polychromo  matmotion7_polychromo

  Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά εφέ στις βαμμένες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε μάλλινα ρολά ή ρολά τεχνοτροπίας, ξύστρες, γυαλόχαρτα ή άλλα διακοσμητικά εργαλεία.

   

  Η εφαρμογή βερνικιού δεν είναι απαραίτητη, αλλά προαιρετική, κυρίως σε αντικείμενα βαριάς χρήσης. Για παράδειγμα, αν ένα τραπεζάκι έχει διακοσμητικό ρόλο, δεν απαιτείται η χρήση βερνικιού. Αντίθετα, αν ο ρόλος του είναι και χρηστικός, μπορείτε να εφαρμόσετε βερνίκι πάνω από το MATmotion για περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητάς του.

  TIPS / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Μην εφαρμόζετε το προϊόν πάνω σε νέες/φρέσκιες/υγρές επιφάνειες. Αφήστε να ωριμάσουν πλήρως (τουλάχιστον 4 εβδομάδες) πριν την εφαρμογή του MATmotion.
  • Αναδεύστε καλά το χρώμα πριν την εφαρμογή για να αναμειχθούν οι χρωστικές του, που λόγω της βαρύτητας έχουν την τάση να επικάθονται στον πάτο του δοχείου.
  • Καθαρίστε το υπόστρωμα με κατάλληλα καθαριστικά εφόσον απαιτείται, όπως και σε περίπτωση μούχλας.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά με κατάλληλο εργαλείο ή βούρτσα κάθε παλαιό χρώμα που έχει ξεφλουδίσει. Eπίσης, αφαιρέστε πλήρως παλαιά χρώματα με βάση ασβέστη ή tempera.
  • Σκουπίστε πλήρως τη σκόνη και τους ρύπους πριν την εφαρμογή του χρώματος.
  • Προστατέψτε το προϊόν από μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (κρύο-ζέστη) κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του.
  • Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).
  • Συνιστάται να ολοκληρώνεται η βαφή κάθε επιφάνειας με προϊόν από την ίδια παρτίδα παραγωγής, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μικρών αποκλίσεων στην απόχρωση. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό (προϊόν ίδιας απόχρωσης αλλά από διαφορετικές παρτίδες) μπορείτε να αναμίξετε τα προϊόντα της ίδιας απόχρωσης μεταξύ τους.

    matmotion10_polychromo  matmotion9_polychromo  matmotion12_polychromo

  Προσοχή: Η βαφή κάθε επιφάνειας να ολοκληρώνεται με προϊόν από την ίδια παρτίδα παραγωγής, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μικρών αποκλίσεων στην απόχρωση. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό (προϊόν ίδιας απόχρωσης αλλά από διαφορετικές παρτίδες) πρέπει να αναμειγνύετε τα προϊόντα της ίδιας απόχρωσης μεταξύ τους πριν την εφαρμογή.