Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
    Filters
    Γλώσσα
    Αναζήτηση
    RSS

    Θέματα ιστολογίου από '2022' 'Ιούλιος'

    0 Τα πάντα γύρω από τα πλαστικά δάπεδα και τις αμέτρητες χρήσεις τους

    Διανύοντας τα έτη, όπως όλα εξελίσσονται γύρω μας το ίδιο συμβαίνει και με τα πλαστικά δάπεδα. Στην αρχή με δισταγμό και επιφύλαξη υποδεχτήκαμε αυτό το υλικό ως άγνωστο. Εν συνεχεία, το καλωσορίσαμε, το επιλέξαμε και πλέον το προτιμούμε γιατί έχει κερδίσει την αγορά για την ευρύτητα των πλεονεκτημάτων του.

    Τι να πρωτοπούμε γι' αυτό το υλικό!! Η τεράστια γκάμα σε ποιότητα, σε πάχη, σε ποικιλοχρωμία, σε φάρδος ρολών μπορεί να καλύψει από την πιο απλή έως την πιο δύσκολη και περίπλοκη περίπτωση κάλυψης δαπέδου. Για να καταλάβετε καλύτερα αυτό το προϊόν, φανταστείτε το σαν ένα χαλί που το ξετυλίγουμε.

       

    Κατηγορία όπως η GoldStar και η Verdi, αφορούν πλαστικά δάπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ήπια οικιακή χρήση, όπως αποθήκες και πατάρια, λόγω του λεπτού πάχους του. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα επιλέγουν για το σπίτι ή το τροχόσπιτο ή την εξοχική κατοικία τους, γνωρίζοντας την ποιότητα του υλικού.

       

    Ανεβαίνοντας κατηγορίες που μπορούμε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουμε στις οικίες μας, είναι οι σειρές Atlantic και Trento. Έχουν αφρώδες υλικό για απορρόφηση κραδασμών, έχουν μέτριες ηχομονωτικές ιδιότητες, είναι αντιολισθηρά και ενδείκνυνται για ενδοδαπέδια θέρμανση. Διατίθενται σε 3μετρα και 4μετρα ρολά. Η ποικιλία σε ξύλινες αποχρώσεις, ανοιχτόχρωμες, σκουρόχρωμες, με ρόζους ή χωρίς, απομίμηση πατητής τσιμεντοκονίας και σκακιέρα, μπορούν να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

    Η κατηγορία των επαγγελματικών και βιομηχανικών δαπέδων διαθέτει ευρεία γκάμα διαφορετικών υλικών. Μπορεί κάποιος να επιλέξει πλαστικό δάπεδο σε αποχρώσεις ξύλου, γρανίτη και πατητής τσιμεντοκονίας από τις κατηγορίες Massif και Expoline για βαριά επαγγελματική χρήση. Ωστόσο, τα υλικά όπως η τάπα, η λαμαρίνα, το καουτσούκ, το σκουληκάκι και η αντιολισθηρή σχάρα, είναι μόνο κάποια από αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το καθένα για τη δική του ξεχωριστή χρήση σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Η τάπα και η λαμαρίνα έχουν ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας για ισχυρές καταπονήσεις και είναι κατάλληλα για οχήματα μαζικής μεταφοράς, συνεργεία, νοσοκομεία, εργαστήρια. Ένα εστιατόριο θα επέλεγε για την κουζίνα του το δάπεδο anti-slip ανάμεσα στις 4 αποχρώσεις του κι ένα ξενοδοχείο για την πισίνα του τη σχάρα anti-slip. Τα πλαστικά δάπεδα φέρουν πολλές πιστοποιήσεις, είναι βραδύκαυστα και προτείνονται για εσωτερικούς χώρους αλλά και εξωτερικούς, με μειωμένη έκθεση στον ήλιο. 

    Τοποθέτηση

    Απλά, εύκολα και με μεράκι γίνεται η τοποθέτηση των πλαστικών δαπέδων από έναν ιδιώτη. Η πρώτη και απαραίτητη κίνηση που πρέπει να κάνουμε πριν την τοποθέτηση, είναι να έχουμε εξομαλύνει τυχόν εξογκώματα ή να έχουμε καλύψει τρύπες και αρμούς, ώστε να έχουμε όσο το δυνατό πιο ευθεία και λεία επιφάνεια. Αν παρακάμψουμε αυτή την κίνηση, ενδεχομένως -αναλόγως πάντα με το πάχος και την ανθεκτικότητα του πάνω φιλμ του πλαστικού δαπέδου- να προκύψουν φθορές. Καθαρίζουμε καλά την οριζόντια επιφάνειά μας και ξετυλίγουμε το ρολό μας στο χώρο τοποθέτησης. Συνήθως χρειάζεται να γίνονται κοπές ή και ενώσεις. Τα περισσότερα δωμάτια δεν είναι ίσα πχ στη μία πλευρά μπορεί να είναι 3,23μ. και να καταλήγει σε 3,28μ, γι αυτό και συστήνεται να παραγγέλνετε ολόκληρο το φάρδος του ρολού και η κοπή να γίνεται κατά την τοποθέτηση.
    Αφού έχουμε καλύψει την επιφάνειά μας με το πλαστικό δάπεδο έχει έρθει η ώρα να κολληθεί. Γυρνάμε τη μία πλευρά του πλαστικού δαπέδου και χρησιμοποιούμε μαγνητική κόλλα, ειδική για τα πλαστικά δάπεδα.

    Εφαρμόζουμε την παστοειδή κόλλα με μια φαρδιά πλαστική σπάτουλα στο δάπεδο.
    Στις περισσότερες των περιπτώσεων κολλάμε περιμετρικά. Αν είναι πολύ μεγάλη επιφάνεια επιλέγουμε να βάλουμε κόλλα και σε άλλα σημεία. Κάνουμε την ίδια κίνηση και για την άλλη πλευρά. Τέλος, με μια φαρδιά επιφάνεια, ενδεικτικά με μια σανίδα, περνάμε την πάνω επιφάνεια του πλαστικού δαπέδου ώστε να αφαιρεθεί τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί κατά τη διάρκεια του κολλήματος.
    Καιιιιιι το δωμάτιό σας είναι έτοιμο προς χρήση. Μπορείτε να το χαρείτε άμεσα κι όλο αυτό χωρίς βρωμιά και σκόνες. Είναι μια μοναδική λύση που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!