Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
    Filters
    Γλώσσα
    Αναζήτηση
    RSS

    Θέματα ιστολογίου από '2023' 'Ιούλιος'

    0 Laminate και πώς να τα επιλέξετε

    Τι είναι το laminate δάπεδο; Και πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για το δικό σας χώρο!


    Τα laminate δάπεδα είναι δημοφιλής επιλογή για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών και επαγγελματικών χώρων λόγω της ανθεκτικότητάς τους, της ευκολίας στη συντήρηση και της αισθητικής τους. Αναπαριστούν ξύλο, πλακάκια ή πέτρα και είναι κατασκευασμένα από πολυμερή υλικά σε συνδυασμό με μία επιφάνεια φιλμ.

     


    Πλεονεκτήματα των laminate δαπέδων:

    Ανθεκτικότητα: Τα laminate δάπεδα είναι πολύ ανθεκτικά στις γρατζουνιές, τις καταπονήσεις και τις υψηλές πιέσεις. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για χώρους με έντονη κυκλοφορία, όπως το σαλόνι ή το διάδρομο και ανάλογα με το πάχος είναι ιδανικά και για επαγγελματικούς χώρους.

    Ευκολία στη συντήρηση: Οι επιφάνειες των laminate δαπέδων είναι ανθεκτικές στους λεκέδες και εύκολο να καθαριστούν. Χρειάζονται απλά ένα σκούπισμα και σφουγγάρισμα για να διατηρηθούν καθαρά.

    Ποικιλία σχεδίων: Τα laminate δάπεδα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα laminate δάπεδο που μοιάζει με φυσικό ξύλο, πλακάκια ή πέτρα, χωρίς το υψηλό κόστος αυτών των υλικών.

     

     

    Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος laminate :
    Το πάχος των laminate δαπέδων είναι ένα σημαντικό κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή.


    Εδώ είναι μερικά βήματα για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος:

    Εξετάστε τη χρήση και την κυκλοφορία του χώρου: Για χώρους με έντονη κυκλοφορία, όπως οι καθημερινοί χώροι διαβίωσης, σαλόνια ή επαγγελματικούς χώρους, προτιμήστε laminate δάπεδα με μεγαλύτερο πάχος. Ένα πάχος 8mm10mm ή 12mm είναι κατάλληλο, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

    Συνυπολογίστε το ύψος της εγκατάστασης: Αν πρόκειται να τοποθετήσετε laminate πάνω από ήδη υπάρχον υλικό δαπέδου, όπως πλακάκια, πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος της εγκατάστασης. Ένα λεπτότερο πάχος, όπως 7mm, μπορεί να είναι προτιμητέο για να μην προκύψουν προβλήματα με την ύψωση της επιφάνειας.

    Σκεφτείτε το υπόλοιπο της διακόσμησης: Η αισθητική του χώρου και οι υπόλοιπες διακοσμητικές επιλογές σας μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή του πάχους. Πιο λεπτά laminate δάπεδα μπορούν να δώσουν μια ελαφριά και κομψή αίσθηση.

     


    Συνοψίζοντας, η επιλογή του πάχους των laminate δαπέδων εξαρτάται από τη χρήση του χώρου, το ύψος της εγκατάστασης και την αισθητική προτίμησή σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πάχος που θα παρέχει την απαιτούμενη ανθεκτικότητα και αισθητική για τον χώρο σας. Αναζητήστε πάντα τις συστάσεις του κατασκευαστή για τη συγκεκριμένη σειρά laminate που επιλέγετε για να εξασφαλίσετε την ορθή εγκατάσταση και απόδοση.

    Τέλος, επιλέξτε το κατάλληλο υπόστρωμα για το χώρο και το laminate σας, ανάμεσα σε μια ποικιλία απλού υποστρώματος, ηχομονωτικό ή κατά της υγρασίας.


    Tip: Κατά την τοποθέτηση συνιστάται να αφήνουμε 0,50cm – 1cm απόσταση από τον τοίχο και κάτω από το σοβατεπί για να απορροφά συστολές – διαστολές.


    Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις κατάλληλες οδηγίες κατά τη χρήση εργαλείων και υλικών. Συνιστάται η αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με τις διαδικασίες εγκατάστασης laminate.