Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
    Filters
    Γλώσσα
    Αναζήτηση
    RSS

    Θέματα ιστολογίου από '2022' 'Σεπτέμβριος'

    0 Πως να θωρακίσετε το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από την υγρασία και την μούχλα

    Η ταράτσα του σπιτιού μας είναι από τα πιο κρίσιμα και απαιτητικά σημεία. Η μόνωση κατά της υγρασίας είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ποιοτικό εσωτερικό περιβάλλον αλλά και να προστατεύσουμε από την διάβρωση τα δομικά υλικά της ταράτσας μας. Τα οφέλη είναι ορατά άμεσα. Καθώς στοιχεία όπως υγρασία και μούχλα εξαφανίζονται, ταυτόχρονα το κτίριο προστατεύεται εκτός από τις βροχές αλλά και από την ηλιακή και θερμική επιβάρυνση.

    Polychromo.MonosiTaratsas1

     Υπάρχουν πολλά υλικά για μια σωστή υγρομόνωση ταράτσας. Βασικό κριτήριο επιλογής είναι η χρήση της ταράτσας. Για παράδειγμα, εάν η ταράτσα μας έχει χαμηλή επισκεψιμότητα, όπως η συντήρηση ηλιακών θερμοσιφώνων, κεραιών τηλεόρασης κλπ., προτείνονται ελαστομερή ακρυλικά, τα οποία έχουν εύκολη εφαρμογή σε προετοιμασμένα υποστρώματα και έχουν ιδανική σχέση τιμής – ποιότητας. Οι αντοχές τους στις θερμοκρασίες ξεκινούν από τους -30°C έως +90°C, έχουν φίλτρα UV για αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και επαναβάφονται με μεγάλη ευκολία. Τέλος είναι πιστοποιημένα ψυχρά υλικά, που σημαίνει ότι η χρήση τέτοιων υλικών βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, μειώνει το κόστος από την χρήση κλιματιστικών και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

                    Στην επόμενη κατηγορία, ανήκουν οι ταράτσες οι οποίες έχουν συχνή χρήση ή περιπτώσεις όπου το ζητούμενο είναι μια υγρομόνωση με την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής, χωρίς ανάγκες συνεχών ελέγχων και επισκευών. Τα πολυουρεθανικά μονωτικά δεσπόζουν στην κατηγορία αυτή και όχι άδικα. Έναντι των ακρυλικών μονωτικών, τα κυριότερα πλεονεκτήματα τους είναι η πανίσχυρη πρόσφυση σε μπετόν, πλακάκι, μωσαϊκό, η εξαιρετική αντίσταση στον πάγο, τα λιμνάζοντα νερά και την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και η άριστη βατότητα χωρίς να κολλάνε. Η σημαντικότερη όμως διαφορά που βρίσκουμε στα μονωτικά πολυουρεθάνης είναι ότι η τελική επιφάνεια εμποδίζει την απορρόφηση λασποβροχής και άλλων ρύπων, διατηρώντας την λευκότητά τους και άρα την ανακλαστικότητα τους για πολλά χρόνια.

    Polychromo.MonosiTaratsas2

                    Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν οι ταράτσες με πολύ συχνή επισκεψιμότητα ή οι περιπτώσεις που πρόκειται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω επένδυση με πλακίδια, πλάκες ή άλλο υλικό επένδυσης. Τα τσιμεντοειδή μονωτικά έχουν άριστη επίδοση καθ’ όλη την δεκαπενταετή διάρκεια ζωής τους. Αν δε επικαλυφθούν με άλλη επένδυση, η διάρκεια ζωής τους ξεπερνάει τα πενήντα χρόνια! Έχουν και αυτά εξαιρετικές αντοχές στα λιμνάζοντα νερά και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επιπλέον όμως έχουν την καλύτερη διαπνοή, εμποδίζοντας την δημιουργία υγροποιήσεων στην αντίθετη επιφάνεια του δομικού στοιχείου.

     

    Τρόποι εφαρμογής και τιμές

    Τα ακρυλικά μονωτικά είναι τα ιδανικά για κάποιον  που θέλει να μονώσει το σπίτι του μόνος του, με σχετική ευκολία. Το σύνολο της εργασίας θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να επιθεωρείται και να επισκευάζεται όπου είναι απαραίτητο. Αν είναι η πρώτη φορά που θα μονώσετε την ταράτσα σας θα χρειαστείτε ακρυλικό - μικρονιζέ αστάρι νερούοικονομικά ρολά και πινέλα, γάζες για τους αρμούς καθώς και συρματόβουρτσες για τον αρχικό καθαρισμό. Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε βούρτσες σε δράπανο ή τροχό να φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά. Το κόστος των υλικών ανά τετραγωνικό ξεκινάει από τα 2,50€

    Polychromo.MonosiTaratsas3

    Τα πολυουρεθανικά μονωτικά είναι ομολογουμένως καλύτερα από τα ακρυλικά, ωστόσο έχουν ελαφρώς δυσκολότερη εφαρμογή.  Βάση του υποστρώματος της ταράτσας θα επιλέξουμε το κατάλληλο αστάρι. Τα μονωτικά σε αυτή την κατηγορία θέλουν προσοχή στους χρόνους εφαρμογής από το ένα πέρασμα στο επόμενο. Σε περίπτωση πρώιμης βροχόπτωσης θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ψηλό χέρι Aquadur. Από αναλώσιμα θα χρειαστείτε ρολά, πινέλα, μαστίχα για τους αρμούς, συρματόβουρτσες και αναδευτήρα. Το μέσο κόστος των υλικών είναι στα 5,50€ ενώ αν επιλέξετε να εφαρμόσετε και το τελικό βερνίκι θα υπολογίσετε επιπλέον άλλα 1,60€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Συστήνουμε η εφαρμογή των πολυουρεθανικών μονωτικών να γίνεται από επαγγελματίες του κλάδου. Τέλος, τα τσιμεντοειδή μονωτικά εφαρμόζονται χωρίς αστάρι, απευθείας στο κατάλληλα προετοιμασμένο τσιμέντο. Χρειάζονται 3 σταυρωτές επαλείψεις και λόγω του ότι πρόκειται για κονιάματα ενός ή δυο συστατικών που αραιώνονται σε αυστηρές αναλογίες, συστήνουμε και εδώ η εφαρμογή να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο. Το κόστος για αυτού του είδους τη μόνωση είναι στα 6,50€ ανά τετραγωνικό.

    Tip: Η συντήρηση της μόνωσης στον χρόνο που ορίζει ο κατασκευαστής μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ μεγαλύτερο κόστος όπως η αποξήλωση και η επαναεφαρμογή.