Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
    Filters
    Γλώσσα
    Αναζήτηση
    RSS

    Θέματα ιστολογίου από '2022' 'Απρίλιος'

    0 Προστασία και διακόσμηση ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών

     

    Σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας το ξύλο και το μέταλλο κυριαρχούν. Έπιπλα, πόρτες, ντουλάπια μπάνιου και κουζίνας, κάγκελα και φράχτες, εκτός από τη χρηστικότητά τους μας βοηθούν να δώσουμε στο χώρο μας και το στυλ που επιθυμούμε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι χρειάζονται και την ανάλογη φροντίδα για να αντέξουν την καθημερινή χρήση και τις καιρικές συνθήκες.

    Ιδανική επιλογή για το σκοπό αυτό αποτελούν τα βερνικοχρώματα. Τα βερνικοχρώματα ή αλλιώς ριπολίνες, διαφέρουν από τα βερνίκια, καθώς περιέχουν πιγμέντα που εξασφαλίζουν πλήθος αποχρώσεων και κάλυψη της επιφάνειας με λιγότερη ή καθόλου διαφάνεια. Στην περίπτωση που έχουν ως διαλύτη το νερό, τα βερνικοχρώματα ονομάζονται νερού ή υδατοδιαλυτά και είναι φιλικότερα και προς τον χρήστη και προς το περιβάλλον καθώς περιέχουν ελάχιστες Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ), εξασφαλίζουν χαμηλές οσμές, ευκολία στο καθάρισμα και γρήγορο στέγνωμα.

    Για την επιλογή βερνικοχρώματος, εξίσου σημαντικό είναι και το επιθυμητό φινίρισμα της βαμμένης επιφάνειας: αν, δηλαδή, θα διακρίνονται – ή όχι – τα «νερά» του ξύλου, αν θα είναι matt, σατινέ ή γυαλιστερό. Οι ριπολίνες εμποτισμού επιτρέπουν στα νερά του ξύλου να φαίνονται, σε αντίθεση με αυτές που δεν είναι εμποτισμού.

     

       

     Ανάλογα, λοιπόν, με το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχει και το κατάλληλο προϊόν:

    •          Η ριπολίνη νερού, εμποτισμού, νανοτεχνολογίας, Capadur Wetterschutzfarbe NQG της Caparol, αναδεικνύει τα νερά του ξύλου, είναι κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση, διατίθεται σε σατινέ φινίρισμα και προσφέρει:

    -          Προστασία από την ανάπτυξη μούχλας

    -          Μακροχρόνια αντοχή

    -          Εύκολη εφαρμογή

    -          Μεγάλο εύρος αποχρώσεων μέσω του συστήματος χρωματισμού ColorExpress της Caparol

    Χάρη στη νανοτεχνολογία NQG η ριπολίνη Capadur Wetterschutzfarbe NQG μετά την εφαρμογή της δημιουργεί στην επιφάνεια ένα τρισδιάστατο, ανόργανο, προστατευτικό πλέγμα μικρομορίων το οποίο απομακρύνει «έξυπνα» την υγρασία, μηδενίζει την πιθανότητα σχηματισμού μούχλας και δεν επιτρέπει στους ρύπους να αλλοιώσουν τη σύσταση του χρώματος.

    Extratip: Για καλύτερα αποτελέσματα τρίψτε την προς βαφή ξύλινη επιφάνεια ακολουθώντας τα νερά του ξύλου, για να ανοίξουν οι πόροι και να επιτευχθεί καλύτερος εμποτισμός. Την ίδια φορά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε και κατά τη βαφή με πινέλο.

     

     

    •          Η υψηλής ποιότητας οικολογική ριπολίνη νερού, Capacryl PU Gloss / Satin / Matt της Caparol για ξύλο, μέταλλο και σκληρό PVC, είναι κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση, διατίθεται σε εξαιρετικό ματ, σατινέ ή γυαλιστερό φινίρισμα και προσφέρει:

    -          Υψηλή αντοχή

    -          Anti – Dirt τεχνολογία

    -          Αντιστατική δράση: προστασία από τη σκόνη και αντίσταση στη χάραξη

    -          Μεγάλο εύρος αποχρώσεων μέσω του συστήματος χρωματισμού ColorExpress της Caparol

    Η ριπολίνη Capacryl PU Gloss / Satin / Matt είναι πιστοποιημένη με το παλαιότερο οικολογικό σήμα για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, το BlueAngel. Ταυτόχρονα, είναι κατάλληλη και για παιδικά έπιπλα, παιχνίδια και δωμάτια, καθώς πληροί τα κριτήρια του προτύπου DINEN 71 -3 ChildrenToys.

    Extratip: Για ομοιόμορφο αποτελέσμα προτιμήστε αφρώδες ρολό με μικροΐνες (μαύρο αφρώδες) και για μεγαλύτερες επιφάνειες ένα ρολό microfiber.

     

     

    Επιλέξτε την κατάλληλη ριπολίνη για την ανακαίνιση και ανανέωση του χώρου σας!

    0 Εμφάνιση μούχλας & μυκήτων σε εσωτερικές επιφάνειες και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε!

      Μύκητες σε μπάνιο_Polychromo

    Η μούχλα και οι μύκητες εμφανίζονται συνήθως σε μέρη με ημίφως ή σκοτάδι στα οποία υπάρχει υψηλή υγρασία και χαμηλό επίπεδο αερισμού. Παρουσιάζουν την τάση να εξαπλώνονται, δημιουργώντας “λεκέδες” σε διάφορες αποχρώσεις (μαύρους, πράσινους, καφέ, κ.α.), και έχουν χαρακτηριστική όξινη μυρωδιά. Είναι πολύ ανθυγιεινοί και έρευνες έχουν καταδείξει ότι η μακροχρόνια έκθεση σε μύκητες μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την πρόκληση άσθματος και άλλων ασθενειών. Η Caparol έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα βαφής για τη στοχευμένη αντιμετώπιση της μούχλας και των μυκήτων, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όταν μιλάμε για σύστημα βαφής, εννοούμε ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μία παράλληλη δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

    Μύκητες σε μπάνιο2_Polychromo

     

    Βήμα 1ο:

    Εφαρμογή του απολυμαντικού Fungizid

    Πριν την επιλογή οποιουδήποτε συστήματος αποκατάστασης, είναι απαραίτητο να βρεθεί η αιτία της υγρασίας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιου τύπου διαρροή (πχ. σε εσωτερικούς σωλήνες). Αφού σιγουρευτούμε για την πηγή και αποκαταστήσουμε τυχόν βλάβη, καθαρίζουμε την επιφάνεια, εφαρμόζοντας το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Caparol Fungizid. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν το αστάρωμα, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα. 

     

    Fungizid_Polychromo.gr 

     

    Βήμα 2ο:

    • Αστάρωμα σε νέες επιφάνειες:

    Εφαρμογή του Optisilan Tiefgrund

    Εφαρμόζουμε σε νέες επιφάνειες το σιλικονούχο αστάρι νερού, νανοτεχνολογίας, Optisilan Tiefgrund. Το Optisilan Tiefgrund ενδείκνυται για οποιαδήποτε δομική επιφάνεια. Είναι άοσμο, προσφέρει υψηλό εμποτισμό της επιφάνειας και μεγάλη αντοχή στα αλκάλια.

    • Αστάρωμα σε ήδη βαμμένες επιφάνειες:

    Εφαρμογή του Samtgrund

    Για επαναβαφή ήδη βαμμένων επιφανειών, εφαρμόζουμε το ακρυλικό αστάρι νερού Samtgrund. Το Samtgrund είναι κατάλληλο για όλες τις δομικές επιφάνειες. Προσφέρει ισχυρή πρόσφυση και ομοιόμορφη ομαλή επιφάνεια. Είναι άοσμο (E.L.F.), δουλεύεται εύκολα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

     

    Optisilan_Polychromo.gr 

     

    Βήμα 3ο:

    Indeko – W

    Το Indeko W είναι ένα πλαστικό χρώμα που έχει πιστοποιηθεί για την ισχυρή αντιμουχλική του δράση. Χάρη στην ειδική σύνθεσή του (συντηρητικά ξηρού υμένα), εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας. Είναι κατάλληλο για όλες τις εσωτερικές δομικές επιφάνειες, και έχει ομοιόμορφο matt φινίρισμα. Είναι εντελώς άοσμο, εφαρμόζεται εύκολα και χρωματίζεται σε παλ αποχρώσεις μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

    Indeko_Polychromo.gr

     

    ExtraTip: Επιλέξτε αποχρώσεις από τις βεντάλιες 3D-SystemPlus και Caparol Color Compact, δοκιμάστε τες και πειραματιστείτε άφοβα πάνω στις δικές σας επιφάνειες. Το ακρυλικό τελικό χρώμα νερού Farbtontester, λόγω της σύνθεσής του αφήνει ένα λεπτό αλλά παράλληλα καλυπτικό φιλμ με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται το φινίρισμα της τελικής βαφής.

     

    0 Εύκολη συντήρηση για τα ξύλινα έπιπλα κήπου και τα ξύλινα δάπεδα

    Έπιπλα κήπου και βεράντας από εξωτική ξυλεία (Teak) 

               


    Τα έπιπλα βεράντας από Teak είναι διαχρονικά και ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε περιβάλλον. Έχουν πολύ εύκολη και οικονομική συντήρηση, και εάν αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε άνοιξη, μπορείτε να τα διατηρήσετε για πολλά χρόνια αναλλοίωτα. Τα φινιρίσματα που σχηματίζουν φιλμ, όπως τα βερνίκια εμποτισμού ή κρούστας, ξεφλουδίζουν γρήγορα, ειδικά σε οριζόντιες επιφάνειες που λιμνάζει νερό. Το φυσικό λάδι για προστασία και συντήρηση Teak Oil της V33 τρέφει το ξύλο, προστατεύει από το νερό και τον ήλιο, αφήνοντας παράλληλα το ξύλο να αναπνέει. Είναι εύκολο στην εφαρμογή και επιτρέπει στην εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες ξύλινη επιφάνεια να διατηρήσει το φυσικό της χρώμα. Επιπροσθέτως, διακοσμεί τόσο τα ξύλα Teak όσο και τα υπόλοιπα εξωτικά ξύλα. Για την άριστη συντήρησή των επίπλων του κήπου σας, συνιστάται η εφαρμογή Teak Oil V33 δυο φορές τον χρόνο, στην αρχή και το τέλος της εποχής καθώς με την πάροδο του χρόνου το λάδι εξατμίζεται και πρέπει να εφαρμοστεί ξανά.


    Ας δούμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε:

    1. Τρίβουμε ελαφρώς το ξύλο. Σε έντονους λεκέδες, ψεκάζουμε με το ειδικό καθαριστικό σε μικρές επιφάνειες. Αφήνουμε το καθαριστικό να δράσει (περίπου 5-10 λεπτά) και τρίβουμε ελαφρώς με μια βούρτσα. Ξεπλένουμε με νερό και αφήνουμε το ξύλο να στεγνώσει.
    2. Ανακινούμε το Teak Oil καλά πριν τη χρήση.
    3. Ρίχνουμε το προϊόν στο καπάκι της συσκευασίας.
    4. Εμποτίζουμε πλήρως το στεγνό ξύλο εφαρμόζοντας το πρώτο χέρι Teak Oil με πλακέ πινέλο.
    5. Αφήνουμε το λάδι να εισχωρήσει για έως και 15 λεπτά και σκουπίζουμε το περίσσευμα του λαδιού με βαμβακερό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Εάν δεν το κάνουμε αυτό θα αποτρέψουμε την διείσδυση των μελλοντικών στρώσεων και θα αφήσουμε μια κολλώδη επιφάνεια.
    6. Μετά από έξι ώρες εφαρμόζουμε ένα δεύτερο χέρι με τον ίδιο τρόπο.

    Όταν το λάδι έχει πλέον στεγνώσει δεν λεκιάζει τα ρούχα, ενώ, προστατεύει από τους λεκέδες και τις λιπαρές ουσίες.

    Extra Tip 1: Αν το έπιπλο σας είχε συντηρηθεί την προηγούμενη χρονιά, μπορείτε να αποφύγετε την δεύτερη στρώση.

    Extra Tip 2: Για να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο έχει εμποτιστεί επαρκώς, αφήστε μερικές σταγόνες νερού πάνω στο ξύλο. Εάν αυτές μείνουν στην επιφάνεια του ξύλου, τότε το ξύλο είναι αδιαβροχοποιημένο. Σε αντίθετη περίπτωση, εφαρμόστε μια επιπλέον στρώση.

    Να θυμάστε ότι η όψη μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με την ποικιλία του ξύλου. Κάντε μια δοκιμαστική εφαρμογή σε ένα κρυφό σημείο του επίπλου. Τα λάδια εμποτίζουν το ξύλο και το σκουραίνουν.

     

     

    Ξύλινες βεράντες και δάπεδα

     

    Τα τελευταία χρόνια συναντάμε σε όλο και περισσότερους εξωτερικούς χώρους, ξύλινα δάπεδα από εξωτική ξυλεία. Ωστόσο, λόγω των υψηλών απαιτήσεων, η τακτική συντήρηση τους είναι επιβεβλημένη. Το Decking Oil της V33 είναι ένα mat, ειδικό για θαλάσσιο κλίμα λάδι, με βάση αλκυδικές ρητίνες ουρεθάνης. Λόγω της ειδικής του σύνθεσης, προσφέρει υψηλή αδιαβροχοποίηση, ανθεκτικότητα στο χλωριωμένο νερό, ενώ ταυτόχρονα, αφήνει το ξύλο να αναπνέει, χωρίς να αλλοιώνει την φυσική του ομορφιά, προστατεύοντάς το από τους λεκέδες και τις λιπαρές ουσίες.


    Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε είναι:

    1. Τρίβουμε το ξύλο και αφαιρούμε τα μεγάλα κομμάτια βρωμιάς. Ψεκάζουμε ή ρίχνουμε διάλυμα Decking Cleaner στην ξύλινη επιφάνεια (αφού έχει αραιωθεί με νερό σε αναλογία 1lt Decking Cleaner με 2lt ζεστό νερό) και τρίβουμε ελαφριά με μια σκληρή βούρτσα. Ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Αφήνουμε την ξύλινη επιφάνεια να στεγνώσει.
    2. Ανακινούμε καλά πριν τη χρήση το DeckingOil.
    3. Εφαρμόζουμε άφθονο προϊόν στο πρώτο χέρι με πλακέ πινέλο ή κοντότριχο ρολό μέχρι το ξύλο να εμποτιστεί σωστά.
    4. Μετά από 15 λεπτά εφαρμόζουμε το δεύτερο χέρι, χωρίς να περιμένουμε να στεγνώσει η πρώτη στρώση (wet on wet).
    5. Τέλος σκουπίζουμε το περίσσευμα του λαδιού με βαμβακερό πανί που δεν αφήνει χνούδι και αφήνουμε να στεγνώσει για 24 ώρες.

     

    Extra Tip 1: Σε περίπτωση τοπικών λεκέδων καθαρίστε με καθαριστικό για ξύλινα δάπεδα της V33 Decking Cleaner που είναι κατάλληλο και για εφαρμογή με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης.

    Extra Tip 2: Για καθημερινή φροντίδα, αρκεί ο καθαρισμός με νερό.

      

     

    Είναι καιρός για έξω…

    Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές και ετοιμαστείτε για ένα καλοκαίρι γεμάτο χαλάρωση απολαμβάνοντας την άνεση της βεράντας ή του κήπου σας.