Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
    Filters
    Γλώσσα
    Αναζήτηση
    RSS

    Θέματα ιστολογίου από '2023' 'Μάιος'

    0 Πως επιλέγουμε νεροχύτη κουζίνας;

    Ο χώρος της κουζίνας είναι αδιαμφισβήτητα η εστία του σπιτιού μας!

    Ο χώρος που επισκεπτόμαστε και χρησιμοποιούμε περισσότερο μέσα στην ημέρα.
    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να επενδύσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για έρευνα μεταξύ των υλικών, των διαφορετικών επιλογών και του σωστού σχεδιασμού προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις διαστάσεις του χώρου μας.
    Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στα βασικά λειτουργικά σημεία νεροχύτης – απορροφητήρας και πώς μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα για το σπίτι μας.

     

    ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

    Το πιο σημαντικό εργαλείο στην κουζίνα μας είναι ο νεροχύτης, για αυτό και είναι κρίσιμο πριν αποφασίσουμε να λάβουμε υπόψη μας κάποια ποιοτικά κριτήρια που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον κατάλληλο για εμάς νεροχύτη.
    • Ποιες είναι οι ανάγκες μας? (οικογένεια, φοιτητικό διαμέρισμα, εξοχική κατοικία)
    • Υπάρχει πλυντήριο πιάτων ή αποκλειστική χρήση νεροχύτη?
    • Η κουζίνα μας είναι ανοιχτή ως προς το καθιστικό?

    Έπειτα ερχόμαστε στις μετρήσεις που θα μας βοηθήσουν να συγκεντρωθούμε στη συγκεκριμένη γκάμα διαστάσεων που μας καλύπτει.

    Αν πρόκειται για νέα τοποθέτηση, ο σχεδιαστής της κουζίνας ή ο μαραγκός μας υποδεικνύουν τη διάσταση του ερμαρίου που θα φιλοξενήσει το νεροχύτη. Οπότε έχουμε τη δυνατότητα αναλόγως των παραπάνω αναγκών μας να συμφωνήσουμε στο σχεδιασμό της κουζίνας μας, ώστε να προκύψει ο απαιτούμενος χώρος για τον ιδανικό νεροχύτη.

    Ερμάριο ορίζεται ο χώρος μεταξύ των δύο κάθετων επιφανειών κάτω από το σημείο τοποθέτησης του νεροχύτη.

    Αν για παράδειγμα έχουμε ερμάριο 80cm, έχουμε επιλογή σε μέγεθος νεροχύτη 80x50 (μονή είτε διπλή γούρνα) θα μπορούσαμε όμως να επιλέξουμε και ένα νεροχύτη 116x50 εφόσον αυτός αποτελείται από δύο γούρνες και ποδιά στην επιφάνεια του πάγκου.

    Το επόμενο που θα πρέπει να σκεφτούμε αφορά στο τρόπο εγκατάστασης του νεροχύτη.
    Έχουμε τη δυνατότητα ένθετης, υποκαθήμενης, επικαθήμενης και ισόπεδης τοποθέτησης.

    Ένθετοι νεροχύτες

    • Η πιο συνηθισμένη και εύκολη τοποθέτηση με την μεγαλύτερη γκάμα επιλογών
    • Δεν απαιτείται ειδική προεργασία στον πάγκο άρα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις
    • Αφορά σε όλες τις επιλογές υλικών

     

    Υποκαθήμενοι νεροχύτες

    • Η περίμετρος του νεροχύτη καλύπτεται πλήρως οπότε αποφεύγουμε τη συσσώρευση μικροσκουπιδιών και υγρασίας .
    • Μοντέρνο αποτέλεσμα
    • Απαιτεί ειδική κοπή του πάγκου
    • Περιορισμένη γκάμα σχεδίων
    • Ευελιξία στη διαμόρφωση του χώρου

     

    Επικαθήμενοι νεροχύτες

    • Έχει επεξεργαστεί με τρόπο όπου όλες οι πλευρές τους να διπλώνουν προς τα κάτω. Τοποθετείται απ’ ευθείας πάνω στα ντουλάπια και έρχεται στο ίδιο επίπεδο με τον πάγκο, αφήνοντας εκτεθειμένη την μπροστινή πλευρά
    • Επιλογή μόνο σε πορσελάνη

    Ισόπεδοι νεροχύτες

    • Απαιτείται προεργασία στον πάγκο ώστε μετά την εγκατάσταση η περίμετρος του νεροχύτη και του πάγκου να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο.
    • Μοντέρνο αποτέλεσμα
    • Αποφεύγεται η συσσώρευση μικροσκουπιδιών και υγρασίας
    • Επιλογή μόνο σε ανοξείδωτο

    Τρίτο και εξίσου σημαντικό κριτήριο επιλογής νεροχύτη, είναι το υλικό κατασκευής του.


    Καθώς αυτό ορίζει την μακροβιότητά του, την εμφάνισή του, την τιμή του και συνεισφέρει στο ύφος της κουζίνας μας.

     


    Οι βασικές επιλογές είναι ανοξείδωτος, συνθετικός γρανίτης, ακρυλικός.

    Χαρακτηριστικά ανοξείδωτου νεροχύτη:

    • Υλικό κατασκευής ανοξείδωτος χάλυβας AISI 304 αντιβακτηριδιακός, κατάλληλος για επαφή με τρόφιμα
    • Εξαιρετική αντοχή σε ισχυρά οξέα ώστε να παραμένει αναλλοίωτος για μια ζωή
    • Δεν σπάει από χρήση υψηλών θερμοκρασιών
    • Οικονομική λύση!

    Χαρακτηριστικά συνθετικού γρανίτη νεροχύτη:

    • Υλικό κατασκευής 80% κρυστάλλους φυσικού γρανίτη 20% ρητίνες
    • Επεξεργασία επιφάνειας χωρίς πόρους εξασφαλίζοντας τη μη συσσώρευση των βακτηρίων (αποτροπή λεκέδων, δυσάρεστων οσμών)
    • Υψηλή αντοχή μέχρι 200 C
    • Αντοχή σε κρούση μετά από ρίψη αντικειμένου 1kg από 70cm ύψος
    • Υψηλή σκληρότητα υλικού για αυξημένη αντιχαρακτική συμπεριφορά
    • Μεγάλη εγγύηση
    • Πλήρης γκάμα σχεδίων και χρωμάτων

    Χαρακτηριστικά ακρυλικού νεροχύτη:

    • Μεγάλη γκάμα σχεδίων και διαστάσεων
    • Πολλά χρώματα
    • Υλικό περιορισμένων προδιαγραφών (δεν συνίσταται η εναλλαγή ακραίων θερμοκρασιών – από ζεστό σε κρύο- λόγω κρασαρίσματος), σπάει εύκολα μετά από πτώση αντικειμένου με βάρος
    • Περιορισμένη εγγύηση ζωής (5 χρόνια)
    • Οικονομική λύση!

    Για το τέλος της λίστας μας αφήσαμε τη διάταξη του νεροχύτη.
    Η τήρηση των αναλογιών λέει ότι όσο μεγαλύτερη η χρήση (χρήση μεγάλων σκευών , πολλά άτομα στο σπίτι) τόσο μεγαλύτερη γούρνα χρειαζόμαστε. Την ανάγκη αυτή εξυπηρετούν ιδανικά οι μονόγουρνοι νεροχύτες που προσφέρουν τη συνολική τους διάσταση σε μια καθαρή γούρνα. Έτσι έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ωφέλιμο χώρο.
    Μια ακόμα ιδανική λύση είναι οι νεροχύτες που επιμερίζουν το μήκος τους σε δύο άνισες μεταξύ τους γούρνες, δίνοντας μας έτσι μια άνετη για ταψί-κατσαρόλα γούρνα και μια μικρότερη για ξέβγαλμα ή αποστράγγιση.

    Ολοκληρώνοντας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ νεροχυτών που έρχεται να καλύψει κάθε ανάγκη μας και να συμπληρώσει το νέο στυλ της κουζίνας μας. Ανοξείδωτοι δίσκοι αποστράγγισης, επιφάνειες κοπής από fibre, κρύσταλλο ή ξύλο, dispenser για το υγρό πιάτων και άλλα πολλά που είμαστε σίγουροι θα σας ενθουσιάσουν!

    0 Τα οφέλη των συνθετικών γκαζόν

     

    Τα οφέλη των συνθετικών γκαζόν: Μια φιλική προς το περιβάλλον λύση χαμηλής συντήρησης


    Η διατήρηση ενός πλούσιου, πράσινου γκαζόν μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή εργασία, ειδικά σε περιοχές με ζεστό, ξηρό κλίμα ή περιορισμένους υδάτινους πόρους. Ευτυχώς, οι συνθετικοί χλοοτάπητες προσφέρουν μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση χαμηλής συντήρησης που μπορεί να σας εξοικονομήσει νερό, χρόνο και χρήμα. Στο κείμενο αυτό, θα διερευνήσουμε τα οφέλη των συνθετικών γκαζόν και γιατί μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

     


    1. Χαμηλή συντήρηση

    Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των συνθετικών γκαζόν είναι ότι απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση. Σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το οποίο απαιτεί τακτικό κούρεμα, πότισμα, λίπανση και εξαερισμό, οι συνθετικοί χλοοτάπητες χρειάζονται μόνο σκούπισμα για την απομάκρυνση των φύλλων. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στη φροντίδα του γκαζόν και θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε την αυλή σας.

     


    2. Ανθεκτικό και μακράς διαρκείας

    Οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά υλικά που μπορούν να αντέξουν τη βαριά κυκλοφορία των ποδιών, τα κατοικίδια ζώα και το παιχνίδι των παιδιών χωρίς να καταστρέφονται ή να φθείρονται. Σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το οποίο μπορεί να αναπτύξει φαλακρά σημεία ή να ξεραθεί σε ορισμένες περιοχές, οι συνθετικοί χλοοτάπητες διατηρούν την πλούσια πράσινη εμφάνισή τους όλο το χρόνο. Οι περισσότεροι συνθετικοί χλοοτάπητες συνοδεύονται από εγγυήσεις 5-10 ετών, διασφαλίζοντας ότι θα έχετε μακροχρόνια αξία για την επένδυσή σας.

     


    3. Φιλικό προς το περιβάλλον

    Οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να εξοικονομήσουν νερό και να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα. Έως και το 70% της οικιακής χρήσης νερού πηγαίνει στην εξωτερική άρδευση, η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντική πίεση στους τοπικούς υδάτινους πόρους. Με την εγκατάσταση ενός συνθετικού γκαζόν, μπορείτε να μειώσετε τη χρήση νερού και να συμβάλλετε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

     


    4. Ασφαλές και φιλικό προς τα κατοικίδια

    Οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι μια ασφαλής και φιλική προς τα κατοικίδια επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού με γούνινους φίλους. Σε αντίθεση με το φυσικό γρασίδι, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί τσιμπούρια, ψύλλους και άλλα παράσιτα, οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι ανθεκτικοί στα παράσιτα και δεν απαιτούν επιβλαβή φυτοφάρμακα ή χημικά. Επιπλέον, οι συνθετικοί χλοοτάπητες διαθέτουν σύστημα αποστράγγισης που επιτρέπει στα ούρα κατοικίδιων ζώων να αποστραγγίζονται, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσάρεστων οσμών ή λεκέδων.


    5. Οικονομικά αποδοτική

    Ενώ το αρχικό κόστος εγκατάστασης ενός συνθετικού γκαζόν μπορεί να είναι υψηλότερο από αυτό του φυσικού γρασιδιού, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Οι συνθετικοί χλοοτάπητες δεν απαιτούν πότισμα, κούρεμα ή λίπανση, γεγονός που μπορεί να προσθέσει σημαντική εξοικονόμηση με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ζημιές από παράσιτα, καιρικές συνθήκες ή φθορά, μειώνοντας την ανάγκη για δαπανηρές επισκευές ή αντικαταστάσεις.

     

    Συμπέρασμα

    Οι συνθετικοί χλοοτάπητες προσφέρουν μια λύση χαμηλής συντήρησης, φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική λύση για ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν ένα όμορφο, πράσινο γκαζόν χωρίς την ταλαιπωρία της παραδοσιακής φροντίδας γκαζόν. Είτε θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, χρήμα ή νερό, ένας συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας, δημιουργώντας παράλληλα έναν όμορφο υπαίθριο χώρο για εσάς και την οικογένειά σας.

     

    Δείτε εδώ την ανανεωμένη γκάμα μας σε συνθετικούς χλοοτάπητες.