Close
(0) items
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Όλες οι κατηγορίες
    Filters
    Γλώσσα
    Αναζήτηση
    RSS

    Ιστολόγιο

    0 Η διαχρονική αξία των κλασσικών σωμάτων με φέτες!

    Χειμώνας, κρύο κι όλοι αναζητούμε μια ζεστή κι ευχάριστη γωνιά. Το σπίτι μας είναι το μέρος που θέλουμε να βρεθούμε και που θα μας προσφέρει αυτή τη ζεστασιά. Κάπου εκεί λοιπόν, τα σώματα ΑΚΑΝ έρχονται για να μας κάνουν τη ζωή καλύτερη!

    Η Μεταλλουργία Αττικής, εκτός από την ποιότητα, δίνει μεγάλη σημασία στην αισθητική για τον λόγο αυτόν τα θερμαντικά σώματα είναι σχεδιασμένα έτσι που συνδυάζουν το κλασσικό και το μοντέρνο μαζί. Η εταιρία διαθέτει θερμαντικά σώματα χρωματισμένα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων πέραν του λευκού. Έχει δοθεί, επίσης, μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό των θερμαντικών σωμάτων ευρωπαϊκού τύπου ΑΚΑΝ ώστε, εκτός από την εξαιρετική αισθητική που διαθέτουν, να μπορούν να προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε χώρο δεδομένου ότι οι διαστάσεις τους, κατά μήκος, μπορούν να αυξάνονται από 4 cm έως 160 cm με βήματα 4 cm και σε ύψος 100cm, 75cm, 60cm και 45cm.

     

    Τα θερμαντικά σώματα της ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες θερμάνσεως, γιατί δίνουν στο χώρο 60% της θερμότητας με αγωγιμότητα και 40% της θερμότητας με ακτινοβολία. Αυτή ακριβώς η αναλογία δίνει ένα ευχάριστο αίσθημα στον άνθρωπο. Έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε θερμίδες, για τον ίδιο όγκο συγκρινόμενα με άλλους τύπους θερμαντικών σωμάτων.
    Η ποικιλία τύπων, σε ύψος, πλάτος και μήκος (κατασκευάζονται σε ζυγά νούμερα μέχρι 40 φέτες) κάνει δυνατή την εκλογή του κατάλληλου θερμαντικού σώματος για κάθε θερμαινόμενο χώρο. Διατίθενται με ηλεκτροστατική βαφή φούρνου στους 200°C σε χρώμα λευκόμεταλλικό γκρι και μπρονζέ. Η κανονική ποσότητα νερού που υπάρχει μέσα στα σώματα επιδρά ευνοϊκά στην ελαστικότητα ρυθμίσεως των κεντρικών θερμάνσεων και επιτρέπει ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου με συνέπεια την επίτευξη οικονομίας καυσίμου και υψηλού βαθμού αποδόσεως.
    Είναι τετράοπα (4 οπές με σπείρωμα ½¨). Κάθε σώμα συνοδεύεται με το αντίστοιχο σετ στηρίξεως. Το σετ στηρίξεως τοποθετείται επί του σώματος σε οποιαδήποτε θέση εξυπηρετεί τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του χώρου. Συνοδεύονται από μια τάπα στεγανοποιήσεως ½¨ και μια βαλβίδα εξαερισμού ½¨ ορειχάλκινα επιχρωμιωμένα.
    Τα θερμαντικά σώματα ευρωπαϊκού τύπου (ΑΚΑΝ) διατηρούν σταθερή θερμοκρασία στον χώρο που θερμαίνουν. Είναι τα πλέον κατάλληλα ώστε να διατηρείται ο θερμαινόμενος χώρος καθαρός, απαλλαγμένος από αιωρούμενα σωματίδια, μικρόβια κλπ., σε αντίθεση με άλλου τύπου θερμαντικά σώματα. Με πιστοποίηση της πραγματικής θερμικής ισχύος των θερμαντικών σωμάτων ευρωπαϊκού τύπου (ΑΚΑΝ). Η μεγάλη ποικιλία διαστάσεων των ΑΚΑΝ προσφέρει τη δυνατότητα πολύ καλής αξιοποίησης του χώρου.

    Βάλτε χρώμα στη θέρμανση

    Η νέα επιλογή, για επαγγελματίες της διακόσμησης, αλλά και για όλους τους καταναλωτές που χρωματίζει και ανανεώνει πρωτότυπα όλους τους χώρους.

     

          

     

     

           



    Σε εξαιρετικούς και προσεκτικά διαλεγμένους χρωματισμούς, η σειρά Αrt & Color δημιουργεί μια νέα τάση για διακοσμητικές εφαρμογές, χρησιμοποιώντας την σιγουριά και την πραγματική απόδοση θερμίδων, της κλασσικής σειράς θερμαντικών σωμάτων, για μέγιστη οικονομία στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

    Γιατί κλασικά ευρωπαϊκού τύπου ΑΚΑΝ;

    Τα θερμαντικά σώματα καλοριφέρ ευρωπαϊκού τύπου ΑΚΑΝ υπερτερούν στην απόδοση διότι η δια αγωγιμότητας θέρμανση του περιβάλλοντος γίνεται από τον αέρα, o οποίος ομαλά διαχέεται στο περιβάλλον της καθημερινής κυκλοφορίας ανθρώπων και έτσι διαχέεται με μικρή ταχύτητα, ενώ για παράδειγμα στα θερμαντικά σώματα τύπου panel μεταφέρεται ο θερμαινόμενος αέρας με μεγάλη ταχύτητα μέσω των μαιάνδρων και κατευθύνεται προς την οροφή του χώρου όπου παραμένει μέχρι ψύξεως διαχέοντας μικρό ποσοστό της θερμαντικής του αποδόσεως στο περιβάλλον των ανθρώπων.
    Επίσης λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα και, ως εκ τούτου, δημιουργούν σταθερά ευχάριστη θέρμανση του περιβάλλοντος που εκτός του ότι δεν επηρεάζεται από τις αυξομειώσεις της κεντρικής παροχής, εξακολουθεί να παρέχει θαλπωρή και μετά την παύση της κεντρικής παροχής θέρμανσης. Επιπλέον, η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχεται στα θερμαντικά σώματα επιτρέπει την μικρή μεταβολή της θερμοκρασίας εξόδου του νερού από την θερμοκρασία εισόδου με αποτέλεσμα να βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση. Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους εξασφαλίζουμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.



    Η αναφερόμενη προδιαγραφή EN442 που υπάρχει στα περισσότερα έντυπα των θερμαντικών σωμάτων τύπου Panel, αναφέρει τον τρόπο υπολογισμού της θερμαντικής ικανότητας των καλοριφέρ και τους όρους εκδόσεως πιστοποιητικού. Η μέτρηση για τα καλοριφέρ συνήθως γίνεται με θέρμανση με νερό εισαγωγής 75°C και εξαγωγής με 65°C και 20°C θερμοκρασία περιβάλλοντος.
    Επιπλέον στα καλοριφέρ τύπου ΑΚΑΝ μετά την παύση λειτουργίας του λέβητα, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχουν συνεχίζεται η θέρμανση του χώρου για πολύ περισσότερο χρόνο, ενώ στα τύπου panel λόγω ελάχιστης ποσότητας νερού που περιέχουν μετά την παύση του λέβητα παύει και η θέρμανση του χώρου, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου για το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα.

     

    0 MatMotion Chalk Paint Effect - Βάλτε μόνο την φαντασία σας!

    Ματ χρώμα υψηλής αντοχής για φινίρισμα κιμωλίας σε αντικείμενα & επιφάνειες εσωτερικού χώρου!

     

    Θέλει μόνο φαντασία...

    matmotion9_polychromo

     

    Δημιουργήστε τα δικά σας μοναδικά εφέ στις βαμμένες επιφάνειες.

    Το MATmotion είναι ματ χρώμα νερού με φινίρισμα κιμωλίας, εσωτερικής χρήσης και ειδικής τεχνολογίας ώστε να μην στάζει. Είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση επίπλων, αντικειμένων ή ακόμα και τοίχων.

    Το MATmotion είναι ιδανικό για ένα απόλυτο ματ αποτέλεσμα που συνδυάζεται άριστα με τεχνοτροπίες και εφέ παλαίωσης, χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτό!

    matmotion1_polychromo  matmotion8_polychromo  matmotion2_polychromo

    Εύκολα, γρήγορα, και αποτελεσματικά, χωρίς τρίψιμο και αστάρι, το MATmotion ενδείκνυται για άμεση εφαρμογή σε βαμμένες επιφάνειες και αντικείμενα. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία έτοιμων αποχρώσεων για απεριόριστους συνδυασμούς και πρωτότυπες δημιουργίες.

    MATPASSION


    Η αισθητική του ΜΑΤ συναντάει το φινίρισμα κιμωλίας
    Όσοι αγαπούν τη μοναδική αισθητική του ματ, γνωρίζουν καλά το γιατί!

    Πλούσιο χρώμα και ματ τελείωμα, χωρίς ενοχλητικές γυαλάδες και αντανακλάσεις για πλήρη κάλυψη τυχόν ατελειών της επιφάνειας.

    Το απόλυτο ματ αποτελεί μια αγαπημένη και διαχρονική επιλογή, πάντα ανάμεσα στα trends, πάντα ανανεωμένη, πάντα σύγχρονη. Συνδυάζεται περίφημα με πολλές τεχνικές του architectural design, όπως την αντίθεση μεταξύ ματ και μεταλλικής υφής ή την εφαρμογή του chalk paint effect.

        matmotion4_polychromo

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Το ματ φινίρισμα απογειώνει το αποτέλεσμα, προσφέροντας παράλληλα πολλαπλές επιλογές σχεδιασμού που ξεπερνούν ένα απλό χρώμα κιμωλίας.

    Η σειρά χρωμάτων MATmotion σχεδιάστηκε ειδικά για εκείνους που είναι παθιασμένοι με το απόλυτο ματ και το chalk paint effect!

     

    Εξαιρετική ανθεκτικότητα
    Tο MATmotion είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τα συμβατικά χρώματα κιμωλίας. Η εφαρμογή βερνικιού πάνω από το MATmotion δεν είναι απαραίτητη (αλλά προαιρετική) και εξαρτάται από τη χρήση του αντικειμένου στο οποίο εφαρμόστηκε το προϊόν.

    Που:

    Οι επιφάνειες
    Εφαρμόστε το MATmotion σε ξύλινες επιφάνειες νέες ή/και ήδη βαμμένες, σε:

    • έπιπλα,
    • ξύλινα ή μεταλλικά αντικείμενα
    • και γενικότερα σε οποιαδήποτε επιφάνεια βαμμένη με οργανικές ή ανόργανες βαφές.

     

    Πως:

    Παίξτε με το MATmotion!
    Βάψτε με ένα χρώμα ή με συνδυασμούς αποχρώσεων για πρωτότυπες και εντυπωσιακές δημιουργίες.
    Ζωγραφίστε λεπτομέρειες πάνω από τη βαφή.
    Χρησιμοποιήστε μάλλινα ρολά ή ρολά τεχνοτροπίας, ξύστρες, γυαλόχαρτα ή άλλα διακοσμητικά εργαλεία για να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά εφέ στις βαμμένες επιφάνειες.
    Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για… παιχνίδι και φαντασία!

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

    1. Καθαρίστε καλά την επιφάνεια που θα βάψετε.
      Το υπόστρωμα πρέπει να είναι τελείως στεγνό, χωρίς σκόνη, λιπαρότητα, μούχλα, υγρασία και άλατα.
    2. Εφαρμόστε την 1η στρώση MATmotion με συνθετικό πινέλο καλής ποιότητας ή ρολό από μικροΐνες.
    3. Αφού περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες, εφαρμόστε και τη 2η στρώση.
    4. Αφήστε τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι την πλήρη σκλήρυνση του χρώματος.

      matmotion6_polychromo  matmotion5_polychromo  matmotion7_polychromo

    Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά εφέ στις βαμμένες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε μάλλινα ρολά ή ρολά τεχνοτροπίας, ξύστρες, γυαλόχαρτα ή άλλα διακοσμητικά εργαλεία.

     

    Η εφαρμογή βερνικιού δεν είναι απαραίτητη, αλλά προαιρετική, κυρίως σε αντικείμενα βαριάς χρήσης. Για παράδειγμα, αν ένα τραπεζάκι έχει διακοσμητικό ρόλο, δεν απαιτείται η χρήση βερνικιού. Αντίθετα, αν ο ρόλος του είναι και χρηστικός, μπορείτε να εφαρμόσετε βερνίκι πάνω από το MATmotion για περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητάς του.

    TIPS / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    • Μην εφαρμόζετε το προϊόν πάνω σε νέες/φρέσκιες/υγρές επιφάνειες. Αφήστε να ωριμάσουν πλήρως (τουλάχιστον 4 εβδομάδες) πριν την εφαρμογή του MATmotion.
    • Αναδεύστε καλά το χρώμα πριν την εφαρμογή για να αναμειχθούν οι χρωστικές του, που λόγω της βαρύτητας έχουν την τάση να επικάθονται στον πάτο του δοχείου.
    • Καθαρίστε το υπόστρωμα με κατάλληλα καθαριστικά εφόσον απαιτείται, όπως και σε περίπτωση μούχλας.
    • Αφαιρέστε προσεκτικά με κατάλληλο εργαλείο ή βούρτσα κάθε παλαιό χρώμα που έχει ξεφλουδίσει. Eπίσης, αφαιρέστε πλήρως παλαιά χρώματα με βάση ασβέστη ή tempera.
    • Σκουπίστε πλήρως τη σκόνη και τους ρύπους πριν την εφαρμογή του χρώματος.
    • Προστατέψτε το προϊόν από μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (κρύο-ζέστη) κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του.
    • Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).
    • Συνιστάται να ολοκληρώνεται η βαφή κάθε επιφάνειας με προϊόν από την ίδια παρτίδα παραγωγής, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μικρών αποκλίσεων στην απόχρωση. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό (προϊόν ίδιας απόχρωσης αλλά από διαφορετικές παρτίδες) μπορείτε να αναμίξετε τα προϊόντα της ίδιας απόχρωσης μεταξύ τους.

      matmotion10_polychromo  matmotion9_polychromo  matmotion12_polychromo

    Προσοχή: Η βαφή κάθε επιφάνειας να ολοκληρώνεται με προϊόν από την ίδια παρτίδα παραγωγής, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μικρών αποκλίσεων στην απόχρωση. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό (προϊόν ίδιας απόχρωσης αλλά από διαφορετικές παρτίδες) πρέπει να αναμειγνύετε τα προϊόντα της ίδιας απόχρωσης μεταξύ τους πριν την εφαρμογή.

    0 Θερμομόνωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων με υγρή ταπετσαρία

    Η υγρή ταπετσαρία Olympos παράγεται στην Ελλάδα για περισσότερο από 40 χρόνια, αναπτύσσει και βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της, με θεαματικά αποτελέσματα στην ποιότητα του υλικού, με καινούργια χρώματα και πολλαπλές εφαρμογές.

    FiberWall_Polychromo5

    Η υγρή ταπετσαρία είναι ένα οικολογικό και ξεχωριστής ομορφιάς διακοσμητικό υλικό με μονωτικές ιδιότητες το οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία πριν από περίπου 60 χρόνια. Έκανε την είσοδο του στην αγορά της χώρας μας στις αρχές της δεκαετίας του '70.  Ήταν τόσο πρωτοποριακό και δύσκολο να το περιγράψεις που λόγο της προέλευσης της πατέντας, έγινε γνωστό στη χώρα μας με μια λέξη ως "Γιαπωνέζικο". Πλέον ο όρος υγρή ταπετσαρία είναι ο πιο διαδεδομένος.

    • Διακοσμητικό: Προσθέτει στυλ, προσωπικότητα και κομψότητα στον χώρο
    • Θερμομονωτικό: Διατηρεί τη ζέστη τον χειμώνα & τη δροσιά το καλοκαίρι. Εφαρμόζοντας υγρή ταπετσαρία Olympos δημιουργείται ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης ουδέτερης θερμοκρασίας. Ο χώρος ζεσταίνεται και ψύχεται πιο εύκολα, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.
    • Ηχομονωτικό:  Απορροφά την ηχώ - αντίλαλο δίνοντας στον χώρο μια αίσθηση γαλήνης – χαλάρωσης.
    • Υγιεινό - Οικολογικό υλικό:  Μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον.
    • Μεγάλη διάρκεια ζωής και ανθεκτικό υλικό: Χρώματα που διατηρούνται  αναλλοίωτα για πολλά χρόνια μειώνοντας την συχνότητα ανακαίνισης γλιτώνοντας κόπο και έξοδα.
    • Ρυθμίζει την εσωτερική υγρασία στον χώρο: Οι τοίχοι μας αναπνέουν, απορροφούν την εσωτερική υγρασία που δημιουργείτε από το μαγείρεμα και την αποβάλουν σταδιακά μειώνοντας το φαινόμενο της μούχλας σε τοίχους και ταβάνια.
    • Πολύ ελαστικό υλικό: Δεν σκάει, δεν ραγίζει.
    • Καλύπτει ρωγμές και ατέλειες στον τοίχο: Κρύβει άνισους, παλιούς και ξεθωριασμένους τοίχους
    • Πυρίμαχο: Δεν αναφλέγεται
    • Επιτρέπει την μερική επισκευή
    • Είναι διαθέσιμο σε μια ευρεία ποικιλία από ζωντανά διαχρονικά χρώματα
    • Γρήγορη και εύκολη εφαρμογή: Χρειαζόμαστε μόνο μια πλαστική λεκάνη, νερό και μια πλαστική η ανοξείδωτη σπάτουλα 

    FiberWall_Polychromo4

     

    Προετοιμασία της επιφάνειας

    Φροντίζουμε η επιφάνεια που πρόκειται να εφαρμόσουμε το υλικό μας, να είναι καθαρή, με πρόσφυση, χωρίς υγρασία και διάβρωση. Αφαιρούμε μεταλλικά αντικείμενα όπως καρφιά, βίδες και τα τοποθετούμε πάλι εφόσον στεγνώσει πλήρως η επιφάνεια γιατί μπορεί να δημιουργηθεί οξείδωση στα συγκεκριμένα σημεία.

    (Τις περισσότερες φορές ένα χέρι ακρυλικό χαλαζιακό αστάρι αδιάβροχο είναι αρκετό για σίγουρο αποτέλεσμα)

    • Εάν η επιφάνεια είναι καθαρή και έχει πρόσφυση, μπορούμε να εφαρμόσουμε απευθείας.
    • Αν η επιφάνεια μας είναι καθαρή αλλά δεν έχει πρόσφυση, καλύπτουμε πρώτα με ένα άσπρο χαλαζιακό αστάρι, με ένα ρολό ή βούρτσα για να μην μας γλιστράει το υλικό μας κατά την εφαρμογή.
    • Αν η επιφάνεια μας έχει χρωματικούς λεκέδες, στοκαρίσματα,  νικοτίνη, μούχλα, σκουριά, κάπνα κτλ, καθαρίζουμε αρχικά την επιφάνεια με υγρό πανάκι η σφουγγάρι  και έπειτα καλύπτουμε την επιφάνεια με αστάρι διαλυτού για να μονωθούν οι λεκέδες... αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όταν στεγνώσει το υλικό μας να επηρεάσουν την όψη του. Έπειτα καλύπτουμε με άσπρο χαλαζιακό αστάρι.

    Επίσης σε μεγάλης ηλικίας σπίτια και σε επιφάνειες που έχουν στοκαριστεί και βαφτεί προτείνεται το αστάρι διαλυτού και έπειτα ένα χαλαζιακό αστάρι. Μπορεί οι επιφάνειες να φαίνονται καθαρές… αλλά συνήθως είναι βαμμένες με απλά υδροχρώματα τα οποία δεν μονώνουν τους λεκέδες και υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσουν την όψη του υλικού μας. Προτείνεται τουλάχιστον ένα χέρι ακρυλικό χαλαζιακό αστάρι αδιάβροχο.

     

    FiberWall_Polychromo2

     

    Προετοιμασία του υλικού

    1. Χρειαζόμαστε μόνο μια πλαστική λεκάνη, νερό και μια πλαστική η ανοξείδωτη σπάτουλα.
    2. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το ανακατεύουμε με το χέρι ή με μίξερ, μέχρι να γίνει σαν ζυμάρι.
    3. Νερό ανά σακούλα, περίπου 3.5 με 5 λίτρα ανάλογα τον χρωματισμό.
    4. Αφήνουμε το υλικό μας σε ηρεμία 30 λεπτά περίπου ή και παραπάνω, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη απορρόφηση. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε λίγο με το χέρι.
    5. Προτείνεται  να χρησιμοποιούμε το υλικό που έχουμε ζυμώσει την ίδια ημέρα.
    6. Εάν αποφασίσουμε να σταματήσουμε και να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα φροντίζουμε να μην έχουμε αφήσει κάποια πλευρά του τοίχου στη μέση, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να δημιουργηθούν σημεία ένωσης.

     

    FiberWall_Polychromo1

     

    Εφαρμογή του υλικού

    Κάθε σακούλα καλύπτει μέσο όρο 3 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το πάχος που θα το εφαρμόσουμε και από την ομαλότητα της επιφάνειας (αν υπάρχουν ανισότητες, ρωγμές κτλ.)

    • Το πάχος προτείνεται να είναι 1-1.5mm, ώστε να καλύψουμε την μέγιστη δυνατή επιφάνεια και να στεγνώσει το υλικό μας πιο γρήγορα.  
    • Εφαρμόζουμε με πλαστική ή ανοξείδωτη ορθογώνια σπάτουλα σαν σοβάς. Χρησιμοποιούμε τη σπάτουλα με γωνία 10-15%, πιέζουμε και προχωράμε σχεδόν παράλληλα της επιφάνειας (πατητό). Εφαρμόζουμε με πίεση στις γωνίες, να πιάσει καλά.
    • Το υλικό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, με μεταλλικά αντικείμενα, όπως καρφιά, βίδες, κλπ. 

    FiberWall_Polychromo3

    Σημείωση

    Δεν προτείνεται η εφαρμογή όταν η θερμοκρασία του χώρου μας είναι κάτω των 15 βαθμών κελσίου, προτιμάμε μέρες με καλές θερμοκρασίες και όταν τελειώσουμε την εφαρμογή αφήνουμε λίγο το παράθυρο ανοιχτό και έναν ανεμιστήρα η αερόθερμο για να στεγνώσουν οι επιφάνειες πιο γρήγορα.

    Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει! Η υγρή ταπετσαρία Olympos προτείνεται για το σπίτι, το γραφείο, σε καταστήματα, καφέ-μπάρ, ξενοδοχεία, κλπ. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, τοποθετείται στο χώρο μας στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, σαν τεχνοτροπία σε έναν τοίχο ή μια κολόνα, στο τζάκι κλπ.

    Αξιοποιώντας τις μονωτικές ιδιότητες του, μπορούμε να καλύψουμε όλο το σπίτι, ακόμα και το ταβάνι!

    Επίσης, με τη χρήση χαρτοταινίας, δημιουργούμε τα δικά μας σχέδια.

    0 Πως να θωρακίσετε το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από την υγρασία και την μούχλα

    Η ταράτσα του σπιτιού μας είναι από τα πιο κρίσιμα και απαιτητικά σημεία. Η μόνωση κατά της υγρασίας είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ποιοτικό εσωτερικό περιβάλλον αλλά και να προστατεύσουμε από την διάβρωση τα δομικά υλικά της ταράτσας μας. Τα οφέλη είναι ορατά άμεσα. Καθώς στοιχεία όπως υγρασία και μούχλα εξαφανίζονται, ταυτόχρονα το κτίριο προστατεύεται εκτός από τις βροχές αλλά και από την ηλιακή και θερμική επιβάρυνση.

    Polychromo.MonosiTaratsas1

     Υπάρχουν πολλά υλικά για μια σωστή υγρομόνωση ταράτσας. Βασικό κριτήριο επιλογής είναι η χρήση της ταράτσας. Για παράδειγμα, εάν η ταράτσα μας έχει χαμηλή επισκεψιμότητα, όπως η συντήρηση ηλιακών θερμοσιφώνων, κεραιών τηλεόρασης κλπ., προτείνονται ελαστομερή ακρυλικά, τα οποία έχουν εύκολη εφαρμογή σε προετοιμασμένα υποστρώματα και έχουν ιδανική σχέση τιμής – ποιότητας. Οι αντοχές τους στις θερμοκρασίες ξεκινούν από τους -30°C έως +90°C, έχουν φίλτρα UV για αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και επαναβάφονται με μεγάλη ευκολία. Τέλος είναι πιστοποιημένα ψυχρά υλικά, που σημαίνει ότι η χρήση τέτοιων υλικών βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, μειώνει το κόστος από την χρήση κλιματιστικών και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

                    Στην επόμενη κατηγορία, ανήκουν οι ταράτσες οι οποίες έχουν συχνή χρήση ή περιπτώσεις όπου το ζητούμενο είναι μια υγρομόνωση με την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής, χωρίς ανάγκες συνεχών ελέγχων και επισκευών. Τα πολυουρεθανικά μονωτικά δεσπόζουν στην κατηγορία αυτή και όχι άδικα. Έναντι των ακρυλικών μονωτικών, τα κυριότερα πλεονεκτήματα τους είναι η πανίσχυρη πρόσφυση σε μπετόν, πλακάκι, μωσαϊκό, η εξαιρετική αντίσταση στον πάγο, τα λιμνάζοντα νερά και την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και η άριστη βατότητα χωρίς να κολλάνε. Η σημαντικότερη όμως διαφορά που βρίσκουμε στα μονωτικά πολυουρεθάνης είναι ότι η τελική επιφάνεια εμποδίζει την απορρόφηση λασποβροχής και άλλων ρύπων, διατηρώντας την λευκότητά τους και άρα την ανακλαστικότητα τους για πολλά χρόνια.

    Polychromo.MonosiTaratsas2

                    Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν οι ταράτσες με πολύ συχνή επισκεψιμότητα ή οι περιπτώσεις που πρόκειται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω επένδυση με πλακίδια, πλάκες ή άλλο υλικό επένδυσης. Τα τσιμεντοειδή μονωτικά έχουν άριστη επίδοση καθ’ όλη την δεκαπενταετή διάρκεια ζωής τους. Αν δε επικαλυφθούν με άλλη επένδυση, η διάρκεια ζωής τους ξεπερνάει τα πενήντα χρόνια! Έχουν και αυτά εξαιρετικές αντοχές στα λιμνάζοντα νερά και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επιπλέον όμως έχουν την καλύτερη διαπνοή, εμποδίζοντας την δημιουργία υγροποιήσεων στην αντίθετη επιφάνεια του δομικού στοιχείου.

     

    Τρόποι εφαρμογής και τιμές

    Τα ακρυλικά μονωτικά είναι τα ιδανικά για κάποιον  που θέλει να μονώσει το σπίτι του μόνος του, με σχετική ευκολία. Το σύνολο της εργασίας θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να επιθεωρείται και να επισκευάζεται όπου είναι απαραίτητο. Αν είναι η πρώτη φορά που θα μονώσετε την ταράτσα σας θα χρειαστείτε ακρυλικό - μικρονιζέ αστάρι νερούοικονομικά ρολά και πινέλα, γάζες για τους αρμούς καθώς και συρματόβουρτσες για τον αρχικό καθαρισμό. Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε βούρτσες σε δράπανο ή τροχό να φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά. Το κόστος των υλικών ανά τετραγωνικό ξεκινάει από τα 2,50€

    Polychromo.MonosiTaratsas3

    Τα πολυουρεθανικά μονωτικά είναι ομολογουμένως καλύτερα από τα ακρυλικά, ωστόσο έχουν ελαφρώς δυσκολότερη εφαρμογή.  Βάση του υποστρώματος της ταράτσας θα επιλέξουμε το κατάλληλο αστάρι. Τα μονωτικά σε αυτή την κατηγορία θέλουν προσοχή στους χρόνους εφαρμογής από το ένα πέρασμα στο επόμενο. Σε περίπτωση πρώιμης βροχόπτωσης θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ψηλό χέρι Aquadur. Από αναλώσιμα θα χρειαστείτε ρολά, πινέλα, μαστίχα για τους αρμούς, συρματόβουρτσες και αναδευτήρα. Το μέσο κόστος των υλικών είναι στα 5,50€ ενώ αν επιλέξετε να εφαρμόσετε και το τελικό βερνίκι θα υπολογίσετε επιπλέον άλλα 1,60€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Συστήνουμε η εφαρμογή των πολυουρεθανικών μονωτικών να γίνεται από επαγγελματίες του κλάδου. Τέλος, τα τσιμεντοειδή μονωτικά εφαρμόζονται χωρίς αστάρι, απευθείας στο κατάλληλα προετοιμασμένο τσιμέντο. Χρειάζονται 3 σταυρωτές επαλείψεις και λόγω του ότι πρόκειται για κονιάματα ενός ή δυο συστατικών που αραιώνονται σε αυστηρές αναλογίες, συστήνουμε και εδώ η εφαρμογή να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο. Το κόστος για αυτού του είδους τη μόνωση είναι στα 6,50€ ανά τετραγωνικό.

    Tip: Η συντήρηση της μόνωσης στον χρόνο που ορίζει ο κατασκευαστής μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ μεγαλύτερο κόστος όπως η αποξήλωση και η επαναεφαρμογή.

    0 Τα πάντα γύρω από τα πλαστικά δάπεδα και τις αμέτρητες χρήσεις τους

    Διανύοντας τα έτη, όπως όλα εξελίσσονται γύρω μας το ίδιο συμβαίνει και με τα πλαστικά δάπεδα. Στην αρχή με δισταγμό και επιφύλαξη υποδεχτήκαμε αυτό το υλικό ως άγνωστο. Εν συνεχεία, το καλωσορίσαμε, το επιλέξαμε και πλέον το προτιμούμε γιατί έχει κερδίσει την αγορά για την ευρύτητα των πλεονεκτημάτων του.

    Τι να πρωτοπούμε γι' αυτό το υλικό!! Η τεράστια γκάμα σε ποιότητα, σε πάχη, σε ποικιλοχρωμία, σε φάρδος ρολών μπορεί να καλύψει από την πιο απλή έως την πιο δύσκολη και περίπλοκη περίπτωση κάλυψης δαπέδου. Για να καταλάβετε καλύτερα αυτό το προϊόν, φανταστείτε το σαν ένα χαλί που το ξετυλίγουμε.

       

    Κατηγορία όπως η GoldStar και η Verdi, αφορούν πλαστικά δάπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ήπια οικιακή χρήση, όπως αποθήκες και πατάρια, λόγω του λεπτού πάχους του. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα επιλέγουν για το σπίτι ή το τροχόσπιτο ή την εξοχική κατοικία τους, γνωρίζοντας την ποιότητα του υλικού.

       

    Ανεβαίνοντας κατηγορίες που μπορούμε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουμε στις οικίες μας, είναι οι σειρές Atlantic και Trento. Έχουν αφρώδες υλικό για απορρόφηση κραδασμών, έχουν μέτριες ηχομονωτικές ιδιότητες, είναι αντιολισθηρά και ενδείκνυνται για ενδοδαπέδια θέρμανση. Διατίθενται σε 3μετρα και 4μετρα ρολά. Η ποικιλία σε ξύλινες αποχρώσεις, ανοιχτόχρωμες, σκουρόχρωμες, με ρόζους ή χωρίς, απομίμηση πατητής τσιμεντοκονίας και σκακιέρα, μπορούν να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

    Η κατηγορία των επαγγελματικών και βιομηχανικών δαπέδων διαθέτει ευρεία γκάμα διαφορετικών υλικών. Μπορεί κάποιος να επιλέξει πλαστικό δάπεδο σε αποχρώσεις ξύλου, γρανίτη και πατητής τσιμεντοκονίας από τις κατηγορίες Massif και Expoline για βαριά επαγγελματική χρήση. Ωστόσο, τα υλικά όπως η τάπα, η λαμαρίνα, το καουτσούκ, το σκουληκάκι και η αντιολισθηρή σχάρα, είναι μόνο κάποια από αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το καθένα για τη δική του ξεχωριστή χρήση σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Η τάπα και η λαμαρίνα έχουν ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας για ισχυρές καταπονήσεις και είναι κατάλληλα για οχήματα μαζικής μεταφοράς, συνεργεία, νοσοκομεία, εργαστήρια. Ένα εστιατόριο θα επέλεγε για την κουζίνα του το δάπεδο anti-slip ανάμεσα στις 4 αποχρώσεις του κι ένα ξενοδοχείο για την πισίνα του τη σχάρα anti-slip. Τα πλαστικά δάπεδα φέρουν πολλές πιστοποιήσεις, είναι βραδύκαυστα και προτείνονται για εσωτερικούς χώρους αλλά και εξωτερικούς, με μειωμένη έκθεση στον ήλιο. 

    Τοποθέτηση

    Απλά, εύκολα και με μεράκι γίνεται η τοποθέτηση των πλαστικών δαπέδων από έναν ιδιώτη. Η πρώτη και απαραίτητη κίνηση που πρέπει να κάνουμε πριν την τοποθέτηση, είναι να έχουμε εξομαλύνει τυχόν εξογκώματα ή να έχουμε καλύψει τρύπες και αρμούς, ώστε να έχουμε όσο το δυνατό πιο ευθεία και λεία επιφάνεια. Αν παρακάμψουμε αυτή την κίνηση, ενδεχομένως -αναλόγως πάντα με το πάχος και την ανθεκτικότητα του πάνω φιλμ του πλαστικού δαπέδου- να προκύψουν φθορές. Καθαρίζουμε καλά την οριζόντια επιφάνειά μας και ξετυλίγουμε το ρολό μας στο χώρο τοποθέτησης. Συνήθως χρειάζεται να γίνονται κοπές ή και ενώσεις. Τα περισσότερα δωμάτια δεν είναι ίσα πχ στη μία πλευρά μπορεί να είναι 3,23μ. και να καταλήγει σε 3,28μ, γι αυτό και συστήνεται να παραγγέλνετε ολόκληρο το φάρδος του ρολού και η κοπή να γίνεται κατά την τοποθέτηση.
    Αφού έχουμε καλύψει την επιφάνειά μας με το πλαστικό δάπεδο έχει έρθει η ώρα να κολληθεί. Γυρνάμε τη μία πλευρά του πλαστικού δαπέδου και χρησιμοποιούμε μαγνητική κόλλα, ειδική για τα πλαστικά δάπεδα.

    Εφαρμόζουμε την παστοειδή κόλλα με μια φαρδιά πλαστική σπάτουλα στο δάπεδο.
    Στις περισσότερες των περιπτώσεων κολλάμε περιμετρικά. Αν είναι πολύ μεγάλη επιφάνεια επιλέγουμε να βάλουμε κόλλα και σε άλλα σημεία. Κάνουμε την ίδια κίνηση και για την άλλη πλευρά. Τέλος, με μια φαρδιά επιφάνεια, ενδεικτικά με μια σανίδα, περνάμε την πάνω επιφάνεια του πλαστικού δαπέδου ώστε να αφαιρεθεί τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί κατά τη διάρκεια του κολλήματος.
    Καιιιιιι το δωμάτιό σας είναι έτοιμο προς χρήση. Μπορείτε να το χαρείτε άμεσα κι όλο αυτό χωρίς βρωμιά και σκόνες. Είναι μια μοναδική λύση που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

     

    0 Τα απαραίτητα εργαλεία, για την μάχη του κήπου!

    Μέσα στα έτη οι τάσεις διακόσμησης αλλάζουν. Αυτό που παραμένει ίδιο είναι η διάθεση του ανθρώπου για δημιουργία, ανάπτυξη και τροποποίηση του χώρου του. Ποια εποχή λοιπόν, καλύτερη απ΄ την άνοιξη, για να δώσετε ζωή σε έναν ξεχασμένο κήπο ή ένα ατημέλητο μπαλκόνι;

    Μπορείτε να εισπράξετε μία δόση έμπνευσης και ευφορίας διακοσμώντας το μπαλκόνι σας με ζαρντινιέρες, γλάστρες ή κασπώ με αναρριχώμενα και αρωματικά φυτά. Επιτρέψτε στα παιδιά να βοηθήσουν, να λερώσουν, να εκφραστούν και να χαλαρώσουν, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις κινητικές τους ικανότητες, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία χειρός κήπου. Κάποια απ' αυτά που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα, είναι φτυαράκια και σκαλιστήρια για φύτευση και μεταφύτευση λουλουδιών, κλαδευτήρια για κλάδεμα και καθάρισμα λουλουδιών και αναρριχώμενων φυτών. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχέδια για την κάλυψη όλων των μικρών ή μεγάλων αναγκών σας.

       

    Ο κήπος ίσως είναι λίγο πιο απαιτητικός γι' αυτό και η γκάμα μας διευρύνεται σε όλους τους τομείς. Ξεκινώντας από την καθαριότητά του, θα χρειαστείτε τσουγκράνα, τσάπα, πηρούνα, πριόνιφτυάρια για πιο βαριές εργασίες, ακόμη και τσεκούρι. Δε γίνεται να λείπει από τη συλλογή σας η σκούπα γκαζόνφτυαράκι με πλευρικό μαχαίρι ή πριόνι και το φυτευτήρι τύπου Τ για φύτευση σπόρων, για δημιουργία σπιτικού λαχανόκηπου.

      

    Ό,τι δημιουργούμε μόνοι μας το κάνουμε με μεράκι, του αφιερώνουμε το χρόνο που απαιτείται, γι' αυτό και το αποτέλεσμα πάντα μας αποζημιώνει, αφήνοντάς μας την αίσθηση της ικανοποίησης και της ευαρέστησης, γιατί γνωρίζουμε ότι προήλθε από τον κόπο και την αγάπη που προσφέραμε. Τι πιο όμορφο να απολαμβάνουμε την προσεγμένη βεράντα ή τον κήπο μας τα απογεύματά μας και τα βράδια του καλοκαιριού που κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους.

    0 Πώς να ανανεώσετε τα χρώματα του σπιτιού σας με το χρώμα της χρονιάς

    Κάθε χρόνο, οι ειδικοί της Vivechrom στο χρώμα μεταφράζουν τις παγκόσμιες τάσεις του design στο νέο χρώμα της χρονιάς. Το χρώμα για το 2022 είναι η απόχρωση Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113. Είναι ένας αέρινος και δροσερός τόνος που ανανεώνει κάθε χώρο. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μεταμορφωτική απόχρωση, καθώς και τις τέσσερις συμπληρωματικές παλέτες χρωμάτων, για να επαναπροσδιορίσετε το σπίτι σας.

    Η απόχρωση Μακρινός Ορίζοντας και οι τέσσερις εύχρηστες χρωματικές παλέτες μπορούν να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας.

    Στην Vivechrom για να επιλέξουν το Χρώμα της χρονιάς, ζητάνε από μια ομάδα εξειδικευμένων designers να βοηθήσει να κατανοήσουν τη διάθεση της κοινωνίας και να μοιραστούν τις ιδέες τους σχετικά με το τι επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας. Φέτος, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ψηφιακά προτού η ομάδα των ειδικών στο χρώμα ξεκινήσει να δουλεύει ώστε να επιλέξει μια απόχρωση που αντικατοπτρίζει αυτά τα ευρήματα - μια απόχρωση που θα ήταν κατάλληλη για το σπίτι μας μέσα στα επόμενα χρόνια.
    Τους τελευταίους 18 μήνες, οι ζωές μας έχουν αλλάξει, αλλά είχαμε επίσης χρόνο να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας και να επανεκτιμήσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό. Στην πρόβλεψη των μελλοντικών τάσεων, μιλήσαμε για το πώς έχει αλλάξει ο ρόλος του σπιτιού. Για το πόσο ουσιαστική είναι η φύση στη ζωή μας, πώς η δημιουργικότητα και οι τέχνες μας πρόσφεραν ενθάρρυνση και έμπνευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι να καλωσορίσουμε νέες ιδέες και απόψεις καθώς προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

    Αυτές οι συζητήσεις οδήγησαν σε ένα γενικό πλαίσιο για το Vivechrom Χρώμα της χρονιάς 2022 - μια πνοή δροσερού αέρα - και στην ίδια την απόχρωση, η οποία ενσωματώνει αυτό που θα χρειαζόμαστε από τους χώρους μας το 2022. Το Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113 είναι ένα ελαφρύ και αέρινο γκρι-γαλάζιο, είναι ένα χρώμα ζωηρό και αισιόδοξο που παρέχει ηρεμία. Είναι επίσης μια απόχρωση που ανοίγει και αναζωογονεί το σπίτι μας. Με βάση αυτήν την απόχρωση, δημιουργήσαμε τέσσερις εύχρηστες παλέτες, για να μπορέσετε να ανανεώσετε τον χώρο σας με τον τρόπο που θα επιλέξετε.

    1. Συνδυάστε το Χρώμα της χρονιάς 2022 της Vivechrom με την παλέτα Workshop, για να δημιουργήσετε έναν ζωηρό χώρο για την καθημερινότητά σας, την εργασία, τη χαλάρωση και άλλες δραστηριότητες
    Ενιαίος χώρος σε ροζ, μπλε και κίτρινες αποχρώσεις
    Όταν ένας χώρος πρέπει να αλλάξει στη στιγμή από σπίτι σε γραφείο ή σε σχολική τάξη, χρειαζόμαστε έναν ευέλικτο χώρο για όλες τις δραστηριότητες. Σε συνδυασμό με την απόχρωση Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113, η πολύχρωμη παλέτα Workshop με ανοιχτούς, χαρούμενους τόνους, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εμπνευσμένο φόντο για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

    Με ποια χρώματα;

    Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113
    34YY 31/502
    10YR 57/080
    49YY 54/251

    2. Χαρίστε τη θετική επίδραση της φύσης σε μια τραπεζαρία, με τις δροσερές πράσινες και μπλε αποχρώσεις της παλέτας Greenhouse.
    Τραπεζαρία σε μπλε και πράσινους τόνους με παράθυρα σε κάθε πλευρά.
    Με τους ανοιχτούς, φυσικούς τόνους της παλέτας Greenhouse, σε συνδυασμό με το Χρώμα της Χρονιάς 2022, Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113, είναι εύκολο να μεταφέρετε τη φρεσκάδα του εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό. Σε μια επαρχιακή τοποθεσία, αυτά τα χρώματα μπορούν να συμπληρώσουν το περιβάλλον. Σε έναν αστικό χώρο, μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε την επαφή με τη φύση.

    Με ποια χρώματα;

    10BB 73/039
    Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113
    50BG 44/094
    87BG 27/077

    3. Επιλέξτε τους απαλούς, αέρινους τόνους της παλέτας Studio με το Χρώμα της Χρονιάς 2022, Μακρινός Ορίζοντας, για έναν χαλαρωτικό χώρο που προσφέρει ηρεμία.
    Τραπέζι, καρέκλες και πίνακες δίπλα σε τοίχο με ρίγες σε ουδέτερο χρώμα
    Όλοι χρειαζόμαστε έναν χώρο όπου μπορούμε να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να αισθανθούμε ότι μας εμπνέει. Έναν χώρο που μας βοηθά να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Το βάψιμο των τοίχων σας με τα χρώματα της παλέτας Studio μπορεί να προσδώσει στο δωμάτιο μια άνετη, ζεστή αίσθηση και, αν σας αρέσουν οι ρίγες, μπορείτε να δημιουργήσετε επίσης ένα έντονο σημείο εστίασης.

    Με ποια χρώματα;

    Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113
    30BB 45/049
    50RR 32/029

    4. Πειραματιστείτε με την παλέτα Salon για να δημιουργήσετε έναν χώρο δροσερό, ανοιχτό και φιλόξενο
    Κρεβατοκάμαρα σε μπλε χρώμα με καφέ και άσπρες αποχρώσεις πίσω από το κρεβάτι
    Θέλουμε το σπίτι μας να είναι ένας χώρος που μας προσφέρει ασφάλεια και έμπνευση για νέες ιδέες. Η παλέτα Salon είναι ένας συνδυασμός απαλών ουδέτερων και ζεστών τόνων, που μπορεί να σας προσφέρει τον τέλειο λευκό καμβά για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι.

    Με ποια χρώματα;

    Μακρινός Ορίζοντας 14BB 55/113
    71YY 90/027
    95YR 16/038

     

    Πηγή: Βιβεχρώμ, Χρώμα της χρονιάς 2022

    0 Προστασία και διακόσμηση ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών

     

    Σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας το ξύλο και το μέταλλο κυριαρχούν. Έπιπλα, πόρτες, ντουλάπια μπάνιου και κουζίνας, κάγκελα και φράχτες, εκτός από τη χρηστικότητά τους μας βοηθούν να δώσουμε στο χώρο μας και το στυλ που επιθυμούμε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι χρειάζονται και την ανάλογη φροντίδα για να αντέξουν την καθημερινή χρήση και τις καιρικές συνθήκες.

    Ιδανική επιλογή για το σκοπό αυτό αποτελούν τα βερνικοχρώματα. Τα βερνικοχρώματα ή αλλιώς ριπολίνες, διαφέρουν από τα βερνίκια, καθώς περιέχουν πιγμέντα που εξασφαλίζουν πλήθος αποχρώσεων και κάλυψη της επιφάνειας με λιγότερη ή καθόλου διαφάνεια. Στην περίπτωση που έχουν ως διαλύτη το νερό, τα βερνικοχρώματα ονομάζονται νερού ή υδατοδιαλυτά και είναι φιλικότερα και προς τον χρήστη και προς το περιβάλλον καθώς περιέχουν ελάχιστες Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (ΠΟΕ), εξασφαλίζουν χαμηλές οσμές, ευκολία στο καθάρισμα και γρήγορο στέγνωμα.

    Για την επιλογή βερνικοχρώματος, εξίσου σημαντικό είναι και το επιθυμητό φινίρισμα της βαμμένης επιφάνειας: αν, δηλαδή, θα διακρίνονται – ή όχι – τα «νερά» του ξύλου, αν θα είναι matt, σατινέ ή γυαλιστερό. Οι ριπολίνες εμποτισμού επιτρέπουν στα νερά του ξύλου να φαίνονται, σε αντίθεση με αυτές που δεν είναι εμποτισμού.

     

       

     Ανάλογα, λοιπόν, με το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχει και το κατάλληλο προϊόν:

    •          Η ριπολίνη νερού, εμποτισμού, νανοτεχνολογίας, Capadur Wetterschutzfarbe NQG της Caparol, αναδεικνύει τα νερά του ξύλου, είναι κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση, διατίθεται σε σατινέ φινίρισμα και προσφέρει:

    -          Προστασία από την ανάπτυξη μούχλας

    -          Μακροχρόνια αντοχή

    -          Εύκολη εφαρμογή

    -          Μεγάλο εύρος αποχρώσεων μέσω του συστήματος χρωματισμού ColorExpress της Caparol

    Χάρη στη νανοτεχνολογία NQG η ριπολίνη Capadur Wetterschutzfarbe NQG μετά την εφαρμογή της δημιουργεί στην επιφάνεια ένα τρισδιάστατο, ανόργανο, προστατευτικό πλέγμα μικρομορίων το οποίο απομακρύνει «έξυπνα» την υγρασία, μηδενίζει την πιθανότητα σχηματισμού μούχλας και δεν επιτρέπει στους ρύπους να αλλοιώσουν τη σύσταση του χρώματος.

    Extratip: Για καλύτερα αποτελέσματα τρίψτε την προς βαφή ξύλινη επιφάνεια ακολουθώντας τα νερά του ξύλου, για να ανοίξουν οι πόροι και να επιτευχθεί καλύτερος εμποτισμός. Την ίδια φορά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε και κατά τη βαφή με πινέλο.

     

     

    •          Η υψηλής ποιότητας οικολογική ριπολίνη νερού, Capacryl PU Gloss / Satin / Matt της Caparol για ξύλο, μέταλλο και σκληρό PVC, είναι κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση, διατίθεται σε εξαιρετικό ματ, σατινέ ή γυαλιστερό φινίρισμα και προσφέρει:

    -          Υψηλή αντοχή

    -          Anti – Dirt τεχνολογία

    -          Αντιστατική δράση: προστασία από τη σκόνη και αντίσταση στη χάραξη

    -          Μεγάλο εύρος αποχρώσεων μέσω του συστήματος χρωματισμού ColorExpress της Caparol

    Η ριπολίνη Capacryl PU Gloss / Satin / Matt είναι πιστοποιημένη με το παλαιότερο οικολογικό σήμα για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, το BlueAngel. Ταυτόχρονα, είναι κατάλληλη και για παιδικά έπιπλα, παιχνίδια και δωμάτια, καθώς πληροί τα κριτήρια του προτύπου DINEN 71 -3 ChildrenToys.

    Extratip: Για ομοιόμορφο αποτελέσμα προτιμήστε αφρώδες ρολό με μικροΐνες (μαύρο αφρώδες) και για μεγαλύτερες επιφάνειες ένα ρολό microfiber.

     

     

    Επιλέξτε την κατάλληλη ριπολίνη για την ανακαίνιση και ανανέωση του χώρου σας!

    0 Εμφάνιση μούχλας & μυκήτων σε εσωτερικές επιφάνειες και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε!

      Μύκητες σε μπάνιο_Polychromo

    Η μούχλα και οι μύκητες εμφανίζονται συνήθως σε μέρη με ημίφως ή σκοτάδι στα οποία υπάρχει υψηλή υγρασία και χαμηλό επίπεδο αερισμού. Παρουσιάζουν την τάση να εξαπλώνονται, δημιουργώντας “λεκέδες” σε διάφορες αποχρώσεις (μαύρους, πράσινους, καφέ, κ.α.), και έχουν χαρακτηριστική όξινη μυρωδιά. Είναι πολύ ανθυγιεινοί και έρευνες έχουν καταδείξει ότι η μακροχρόνια έκθεση σε μύκητες μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την πρόκληση άσθματος και άλλων ασθενειών. Η Caparol έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα βαφής για τη στοχευμένη αντιμετώπιση της μούχλας και των μυκήτων, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όταν μιλάμε για σύστημα βαφής, εννοούμε ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μία παράλληλη δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

    Μύκητες σε μπάνιο2_Polychromo

     

    Βήμα 1ο:

    Εφαρμογή του απολυμαντικού Fungizid

    Πριν την επιλογή οποιουδήποτε συστήματος αποκατάστασης, είναι απαραίτητο να βρεθεί η αιτία της υγρασίας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιου τύπου διαρροή (πχ. σε εσωτερικούς σωλήνες). Αφού σιγουρευτούμε για την πηγή και αποκαταστήσουμε τυχόν βλάβη, καθαρίζουμε την επιφάνεια, εφαρμόζοντας το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Caparol Fungizid. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν το αστάρωμα, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα. 

     

    Fungizid_Polychromo.gr 

     

    Βήμα 2ο:

    • Αστάρωμα σε νέες επιφάνειες:

    Εφαρμογή του Optisilan Tiefgrund

    Εφαρμόζουμε σε νέες επιφάνειες το σιλικονούχο αστάρι νερού, νανοτεχνολογίας, Optisilan Tiefgrund. Το Optisilan Tiefgrund ενδείκνυται για οποιαδήποτε δομική επιφάνεια. Είναι άοσμο, προσφέρει υψηλό εμποτισμό της επιφάνειας και μεγάλη αντοχή στα αλκάλια.

    • Αστάρωμα σε ήδη βαμμένες επιφάνειες:

    Εφαρμογή του Samtgrund

    Για επαναβαφή ήδη βαμμένων επιφανειών, εφαρμόζουμε το ακρυλικό αστάρι νερού Samtgrund. Το Samtgrund είναι κατάλληλο για όλες τις δομικές επιφάνειες. Προσφέρει ισχυρή πρόσφυση και ομοιόμορφη ομαλή επιφάνεια. Είναι άοσμο (E.L.F.), δουλεύεται εύκολα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

     

    Optisilan_Polychromo.gr 

     

    Βήμα 3ο:

    Indeko – W

    Το Indeko W είναι ένα πλαστικό χρώμα που έχει πιστοποιηθεί για την ισχυρή αντιμουχλική του δράση. Χάρη στην ειδική σύνθεσή του (συντηρητικά ξηρού υμένα), εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας. Είναι κατάλληλο για όλες τις εσωτερικές δομικές επιφάνειες, και έχει ομοιόμορφο matt φινίρισμα. Είναι εντελώς άοσμο, εφαρμόζεται εύκολα και χρωματίζεται σε παλ αποχρώσεις μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

    Indeko_Polychromo.gr

     

    ExtraTip: Επιλέξτε αποχρώσεις από τις βεντάλιες 3D-SystemPlus και Caparol Color Compact, δοκιμάστε τες και πειραματιστείτε άφοβα πάνω στις δικές σας επιφάνειες. Το ακρυλικό τελικό χρώμα νερού Farbtontester, λόγω της σύνθεσής του αφήνει ένα λεπτό αλλά παράλληλα καλυπτικό φιλμ με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται το φινίρισμα της τελικής βαφής.

     

    0 Εύκολη συντήρηση για τα ξύλινα έπιπλα κήπου και τα ξύλινα δάπεδα

    Έπιπλα κήπου και βεράντας από εξωτική ξυλεία (Teak) 

               


    Τα έπιπλα βεράντας από Teak είναι διαχρονικά και ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε περιβάλλον. Έχουν πολύ εύκολη και οικονομική συντήρηση, και εάν αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε άνοιξη, μπορείτε να τα διατηρήσετε για πολλά χρόνια αναλλοίωτα. Τα φινιρίσματα που σχηματίζουν φιλμ, όπως τα βερνίκια εμποτισμού ή κρούστας, ξεφλουδίζουν γρήγορα, ειδικά σε οριζόντιες επιφάνειες που λιμνάζει νερό. Το φυσικό λάδι για προστασία και συντήρηση Teak Oil της V33 τρέφει το ξύλο, προστατεύει από το νερό και τον ήλιο, αφήνοντας παράλληλα το ξύλο να αναπνέει. Είναι εύκολο στην εφαρμογή και επιτρέπει στην εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες ξύλινη επιφάνεια να διατηρήσει το φυσικό της χρώμα. Επιπροσθέτως, διακοσμεί τόσο τα ξύλα Teak όσο και τα υπόλοιπα εξωτικά ξύλα. Για την άριστη συντήρησή των επίπλων του κήπου σας, συνιστάται η εφαρμογή Teak Oil V33 δυο φορές τον χρόνο, στην αρχή και το τέλος της εποχής καθώς με την πάροδο του χρόνου το λάδι εξατμίζεται και πρέπει να εφαρμοστεί ξανά.


    Ας δούμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε:

    1. Τρίβουμε ελαφρώς το ξύλο. Σε έντονους λεκέδες, ψεκάζουμε με το ειδικό καθαριστικό σε μικρές επιφάνειες. Αφήνουμε το καθαριστικό να δράσει (περίπου 5-10 λεπτά) και τρίβουμε ελαφρώς με μια βούρτσα. Ξεπλένουμε με νερό και αφήνουμε το ξύλο να στεγνώσει.
    2. Ανακινούμε το Teak Oil καλά πριν τη χρήση.
    3. Ρίχνουμε το προϊόν στο καπάκι της συσκευασίας.
    4. Εμποτίζουμε πλήρως το στεγνό ξύλο εφαρμόζοντας το πρώτο χέρι Teak Oil με πλακέ πινέλο.
    5. Αφήνουμε το λάδι να εισχωρήσει για έως και 15 λεπτά και σκουπίζουμε το περίσσευμα του λαδιού με βαμβακερό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Εάν δεν το κάνουμε αυτό θα αποτρέψουμε την διείσδυση των μελλοντικών στρώσεων και θα αφήσουμε μια κολλώδη επιφάνεια.
    6. Μετά από έξι ώρες εφαρμόζουμε ένα δεύτερο χέρι με τον ίδιο τρόπο.

    Όταν το λάδι έχει πλέον στεγνώσει δεν λεκιάζει τα ρούχα, ενώ, προστατεύει από τους λεκέδες και τις λιπαρές ουσίες.

    Extra Tip 1: Αν το έπιπλο σας είχε συντηρηθεί την προηγούμενη χρονιά, μπορείτε να αποφύγετε την δεύτερη στρώση.

    Extra Tip 2: Για να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο έχει εμποτιστεί επαρκώς, αφήστε μερικές σταγόνες νερού πάνω στο ξύλο. Εάν αυτές μείνουν στην επιφάνεια του ξύλου, τότε το ξύλο είναι αδιαβροχοποιημένο. Σε αντίθετη περίπτωση, εφαρμόστε μια επιπλέον στρώση.

    Να θυμάστε ότι η όψη μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με την ποικιλία του ξύλου. Κάντε μια δοκιμαστική εφαρμογή σε ένα κρυφό σημείο του επίπλου. Τα λάδια εμποτίζουν το ξύλο και το σκουραίνουν.

     

     

    Ξύλινες βεράντες και δάπεδα

     

    Τα τελευταία χρόνια συναντάμε σε όλο και περισσότερους εξωτερικούς χώρους, ξύλινα δάπεδα από εξωτική ξυλεία. Ωστόσο, λόγω των υψηλών απαιτήσεων, η τακτική συντήρηση τους είναι επιβεβλημένη. Το Decking Oil της V33 είναι ένα mat, ειδικό για θαλάσσιο κλίμα λάδι, με βάση αλκυδικές ρητίνες ουρεθάνης. Λόγω της ειδικής του σύνθεσης, προσφέρει υψηλή αδιαβροχοποίηση, ανθεκτικότητα στο χλωριωμένο νερό, ενώ ταυτόχρονα, αφήνει το ξύλο να αναπνέει, χωρίς να αλλοιώνει την φυσική του ομορφιά, προστατεύοντάς το από τους λεκέδες και τις λιπαρές ουσίες.


    Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε είναι:

    1. Τρίβουμε το ξύλο και αφαιρούμε τα μεγάλα κομμάτια βρωμιάς. Ψεκάζουμε ή ρίχνουμε διάλυμα Decking Cleaner στην ξύλινη επιφάνεια (αφού έχει αραιωθεί με νερό σε αναλογία 1lt Decking Cleaner με 2lt ζεστό νερό) και τρίβουμε ελαφριά με μια σκληρή βούρτσα. Ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Αφήνουμε την ξύλινη επιφάνεια να στεγνώσει.
    2. Ανακινούμε καλά πριν τη χρήση το DeckingOil.
    3. Εφαρμόζουμε άφθονο προϊόν στο πρώτο χέρι με πλακέ πινέλο ή κοντότριχο ρολό μέχρι το ξύλο να εμποτιστεί σωστά.
    4. Μετά από 15 λεπτά εφαρμόζουμε το δεύτερο χέρι, χωρίς να περιμένουμε να στεγνώσει η πρώτη στρώση (wet on wet).
    5. Τέλος σκουπίζουμε το περίσσευμα του λαδιού με βαμβακερό πανί που δεν αφήνει χνούδι και αφήνουμε να στεγνώσει για 24 ώρες.

     

    Extra Tip 1: Σε περίπτωση τοπικών λεκέδων καθαρίστε με καθαριστικό για ξύλινα δάπεδα της V33 Decking Cleaner που είναι κατάλληλο και για εφαρμογή με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης.

    Extra Tip 2: Για καθημερινή φροντίδα, αρκεί ο καθαρισμός με νερό.

      

     

    Είναι καιρός για έξω…

    Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές και ετοιμαστείτε για ένα καλοκαίρι γεμάτο χαλάρωση απολαμβάνοντας την άνεση της βεράντας ή του κήπου σας.